ΝΕΑ

Στο στόχαστρο των Αρχών οι εταιρείες ανακύκλωσης ΙΧ!

Ελλάδα 5:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο στόχαστρο των Αρχών οι εταιρείες ανακύκλωσης ΙΧ!

ΝΕΑ

Στο στόχαστρο των Αρχών οι εταιρείες ανακύκλωσης ΙΧ!

ΝΕΑ

Εταιρεία εμπορίας παλαιών μετάλλων δεν είχε εκδώσει φορολογικά παραστατικά για 1.288 μεταχειρισμένα οχήματα.

Advertisement
Advertisement

Στο στόχαστρο των Αρχών έχουν εισέλθει για τα καλά οι εταιρείες εμπορίας παλαιών μετάλλων αλλά και ανακύκλωσης αυτοκινήτων καθώς όπως διαπιστώνεται η φοροδιαφυγή που πραγματοποιείται στις συγκεκριμένες επιχειρήσεις είναι πολύ μεγάλη και το κράτος χάνει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

Μάλιστα ειδικά για τις εταιρείες ανακύκλωσης αυτοκινήτων στελέχη των ελεγκτικών μηχανισμών εκτιμούν ότι τα αυτοκίνητα που οδηγούνται προς ανακύκλωση πωλούνται κομμάτι-κομμάτι χωρίς να εκδίδεται κανένα απολύτως φορολογικό παραστατικό προκαλώντας τεράστια φοροδιαφυγή και υστέρηση χρημάτων στα κρατικά ταμεία.

Advertisement
Advertisement

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί και το πρόσφατο περιστατικό που εντόπισαν οι Αρχές στη Βόρεια Ελλάδα όπου η εταιρεία εμπορίας παλαιών μετάλλων δεν είχε εκδώσει φορολογικά παραστατικά για την απόκτηση χιλιάδων παλαιών οχημάτων.

Ειδικότερα στη Θεσσαλονίκη εντοπίστηκε επιχείρηση εμπορίας παλαιών μετάλλων (scrap) που δεν είχε εκδώσει φορολογικά παραστατικά για την απόκτηση 1.288 μεταχειρισμένων οχημάτων, αξίας 193.200 ευρώ.

Από την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, με τη συνδρομή τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, σε υποκατάστημα εταιρίας παλαιών μετάλλων διαπίστωσε να μην έχουν εκδοθεί τα προβλεπόμενα φορολογικά παραστατικά για την απόκτηση 1.288 μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, συνολικής αξίας 193.200 ευρώ και να απασχολείται εργαζόμενος, ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στους πίνακες προσωπικού.

Advertisement

Για την υπόθεση ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες (ΔΟΥ, ΣΕΠΕ και ΠΕΚΑ) για τις δικές τους περαιτέρω ενέργειες ως προς την επιβολή διοικητικών κυρώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση financialpolice@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Απίστευτο: Με άδεια κυκλοφορίας κλεμμένο ΙΧ για ανακύκλωση
Πόσα βαρέλια καυσίμου καταναλώνει κάθε αυτοκίνητο;
Ανακύκλωση εγκαταλελειμμένων οχημάτων στην Αστυπάλαια