Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσα μοντέλα θα παρουσιάσει η Alpine ως το 2028;

Ελλάδα 5:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσα μοντέλα θα παρουσιάσει η Alpine ως το 2028;

ΝΕΑ

Πόσα μοντέλα θα παρουσιάσει η Alpine ως το 2028;

ΝΕΑ

Η πρόσφατη ανακοίνωση του καινούργιου επιχειρηματικού σχεδίου τού Groupe Renault συμπεριέλαβε τα πλάνα του Ομίλου και για την Alpine. Όλα δείχνουν ότι θα είναι έντονη η δραστηριότητα για την γαλλική εταιρεία.

Advertisement
Advertisement

Είναι γνωστό, πλέον, ότι η πρόθεση των ανθρώπων τού Ομίλου Renault -και κατ’ επέκταση του Renault Alliance- είναι να κάνουν την Alpine μια εταιρεία παραγωγής σπορ οχημάτων τα οποία θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά από κάποια χρονολογία και έπειτα.

Υπό αυτό το πρίσμα, και κατά τη διάρκεια ανακοίνωσης της τρίτης φάσης του στρατηγικού προγράμματος «Renaulution» που προβλέπει τον εξηλεκτρισμό των μοντέλων του Ομίλου, παρουσιάστηκε τα επόμενα πλάνα για την εταιρεία.

Advertisement
Advertisement

Ως τώρα, γνωρίζαμε ότι η Alpine θα παρουσιάσει δύο καινούργια μοντέλα ως το 2025. Το ένα θα είναι η αμιγώς ηλεκτροκίνητη εκδοχή τής A110 και το δεύτερο το (επίσης ηλεκτρικό) R5 δηλαδή η σπορ έκδοση του νέου Renault 5 (ως μια ιστορική διασύνδεση με την το κλασικό Renault 5 Turbo).

Όμως δεν πρόκειται να περιοριστεί μόνο σε αυτά, καθώς η συγκεκριμένη χρονιά δεν απέχει πολύ από τις ημέρες μας. Όπως ανακοινώθηκε, η γαλλική εταιρεία θα δημιουργήσει και θα παρουσιάσει άλλα τρία καινούργια μοντέλα ως το 2028 τα οποία θα είναι SUV επιδόσεων, σύμφωνα με τους ανθρώπους της Alpine. Το πρώτο από αυτά θα εμφανιστεί το 2025 και θα ανήκει στην κατηγορία C.

Advertisement

Τo δεύτερο αναμένεται να παρουσιαστεί το 2027, θα εντάσσεται στην κατηγορία D-SUV και θα έχει χαρακτήρα ενός Gran Turismo οχήματος αναφορικά με το στυλ και τα οδικά χαρακτηριστικά του. Τέλος, το τρίτο αντίστοιχο μοντέλο θα παρουσιαστεί το 2028 και θα είναι ακόμα μεγαλύτερο σε διαστάσεις καθώς θα ανήκει στην κατηγορία E-SUV. Σύμφωνα με τα στελέχη της Alpine θα γίνει προσπάθεια να έχει και αυτό χαρακτηριστικά ενός GT οχήματος.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έτσι θα είναι οι μελλοντικές Alpine
Η Alpine A110 R βάζει φωτιά στην άσφαλτο
Συγκριτική δοκιμή: Lotus Emira V6 vs Alpine A110S vs Porsche Cayman GTS

 

 

Advertisement