Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσα εκατομμύρια χιλιόμετρα έχει κάνει αυτό το Tesla Model S; (+video)

Ελλάδα 1:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσα εκατομμύρια χιλιόμετρα έχει κάνει αυτό το Tesla Model S; (+video)

ΝΕΑ

Πόσα εκατομμύρια χιλιόμετρα έχει κάνει αυτό το Tesla Model S; (+video)

ΝΕΑ

Το πιο… ταλαιπωρημένο Tesla στον κόσμο βρίσκεται στη Γερμανία και δε θα πιστέψετε πόσα χιλιόμετρα έχει καταγράψει συνολικά.

Advertisement
Advertisement

Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, ένας Γερμανός ονόματι Χανσγιόργκ φον Γκέμινγκεν-Χόρνμπεργκ έχει στην κατοχή του από το 2014 ένα Tesla Model S και το έχει κάνει έναν ανελέητο… χιλιομετροφάγο!

Συγκεκριμένα, το αμερικανικό μοντέλο που βρίσκεται στα χέρια του Γκέμινγκεν-Χόρνμπεργκ έχει σημειώσει συνολικά τα τελευταία 9 χρόνια, περίπου 2 εκατομμύρια χιλιόμετρα! Απίστευτο, και όμως αληθινό.

Πώς έφτασε σε αυτό το επίτευγμα όμως ένας Γερμανός πολίτης; Με ένα συμβατική στιλ οδήγησης και αλλαγή της μπαταρίας, όποτε αυτή έπεφτε σε απόδοση.

Advertisement
Advertisement

Ο Γκέμινγκεν-Χόρνμπεργκ έχει αλλάξει συνολικά στο Model S του τέσσερις μπαταρίες και 13 ηλεκτροκινητήρες! Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν έχει ξεπεράσει ποτέ τα 100 χλμ./ώρα στην καθημερινή χρήση που κάνει στο αυτοκίνητο, παρά το γεγονός ότι ζει σε μία χώρα με δρόμους όπου υπάρχει απεριόριστο όριο ταχύτητας.

Επίσης, το μυστικό για εκείνον δεν είναι μόνο αυτό, αλλά και το ότι φορτίζει την μπαταρία από το 15% έως το 70% σε σταθερή βάση. Για αυτόν τον λόγο, η τελευταία του μπαταρία έχει χάσει μόλις 8% ζωής μετά από 150.000 χιλιόμετρα.

Advertisement

Ο Γκέμινγκεν-Χόρνμπεργκ αγόρασε το Model S το 2014 μεταχειρισμένο, σε μία εποχή που μόλις είχαν εμφανιστεί τα ηλεκτρικά από την Tesla.

Advertisement

Έχει ταξιδέψει σε πάρα πολλές χώρες με το ηλεκτρικό του, όπως Μαρόκο και Κίνα και τονίζει, ότι έχει δει σταδιακά τεράστιες αλλαγές από χώρα σε χώρα όσον αφορά το δίκτυο φορτιστών.

Ο Γερμανός πολίτης είναι τόσο… φαν της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας που έχει στην κατοχή του και ένα Tesla Roadster με το οποίο έχει ήδη 735.000 χιλιόμετρα.

Παρότι το Model S χρειάστηκε χρήματα και αρκετή συντήρηση με τις τόσες αλλαγές μπαταρίας, παραμένει το πιο εντυπωσιακό επίτευγμα που έχουμε δει σε Tesla, πόσο μάλλον σε ηλεκτρικό μοντέλο γενικότερα.

Advertisement

Ο Γκέμινγκεν-Χόρνμπεργκ κατάφερε να κάνει με κάθε μπαταρία περίπου 400.000 χιλιόμετρα και για αυτό άλλαξε μόλις τέσσερις συνολικά μέχρι τώρα.

Ίσως η ιστορία του να αποτελέσει παράδειγμα για κάθε χρήστη ηλεκτρικού μοντέλου στον κόσμο και έτσι να πειστούν όλοι να κάνουν τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση, όπως λέει και ο ίδιος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόση μπαταρία χάνει το Tesla Model S σε 10 χρόνια χρήσης;
Η Tesla έβαλε το ενεργό καπό και στο Model 3
Επίσημο: Όλες οι λεπτομέρειες του Tesla Cybertruck (τιμές, video)