Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσα άλογα θα έχει η νέα ηλεκτρική Porsche Macan;

Ελλάδα 21:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσα άλογα θα έχει η νέα ηλεκτρική Porsche Macan;

ΝΕΑ

Πόσα άλογα θα έχει η νέα ηλεκτρική Porsche Macan;

ΝΕΑ

Η Porsche ετοιμάζει πυρετωδώς την αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή του πιο πετυχημένου εμπορικά SUV της και εμείς αδημονούμε να επιβεβαιώσουμε τις φήμες που ακολουθούν την εξέλιξη του μοντέλου σχετικά με την ισχύ του.

Advertisement
Advertisement

Το νέο μοντέλο θα βασίζεται στην πλατφόρμα PPE του Ομίλου VW, που επιτρέπει μια σειρά από «προσαρμογές» αλλά και εντυπωσιακά νούμερα ισχύος.

Η Porsche είδε το 2022 τη Macan να «γράφει» 88.362 πωλήσεις, νούμερο που την έφερε στη πρώτη θέση των μοντέλων της γκάμας. Θέλοντας να συνεχίσει την πολύ καλή εμπορική επιτυχία, τα σχέδια της εταιρείας για το μοντέλο περιλαμβάνουν και μια αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή, η οποία αναμένεται να μας εκπλήξει με την απόδοση ισχύος που θα εμφανίζει. Αυτό που ξέρουμε σίγουρα, είναι πως όπως και μια σειρά από άλλα μοντέλα–μεταξύ των οποίων είναι και η Taycan -η ηλεκτρική Macan θα βασίζεται στην Premium Platform Electric.

Advertisement
Advertisement

Η πλατφόρμα αυτή που έχει εξελιχθεί από κοινού με την Audi, υποστηρίζει τεχνολογία 800V και ο αρθρωτός σχεδιασμός της επιτρέπει πολλαπλές εφαρμογές. Ανάλογα με την περίπτωση, η πλατφόρμα αυτή μπορεί να φιλοξενήσει μπαταρία έως και 100 kWh και αποδεδειγμένα, η ισχύς που μπορεί να εμφανίζει ξεπερνάει τους 700 ίππους. Σε αυτά τα επίπεδα ισχύος αναμένεται να κυμαίνεται και η απόδοση στην περίπτωση της ηλεκτρικής Macan, με τετρακίνηση και 1.016 Nm ροπής, που θα κάνει το μοντέλο της Porsche μια από τις πλέον δυναμικές προτάσεις στην κατηγορία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Porsche Macan T: Mε 265 ίππους και σπορ χαρακτηριστικά
Δοκιμή: Porsche Cayman GT4 RS
Η Porsche των 2 εκατομμυρίων ευρώ (+video)