Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσα αυτοκίνητα θα κατασκευαστούν φέτος;

Ελλάδα 21:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσα αυτοκίνητα θα κατασκευαστούν φέτος;

ΝΕΑ

Πόσα αυτοκίνητα θα κατασκευαστούν φέτος;

ΝΕΑ

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν προειδοποιήσει και έχουν προετοιμαστεί για μικρότερο όγκο παραγωγής το 2022 και ήδη υπάρχει πρόβλεψη πόσο θα είναι μειωμένος σε σχέση με πέρυσι.

Advertisement
Advertisement

Η έλλειψη ημιαγωγών και ο πόλεμος στην Ουκρανία έχουν επηρεάσει σημαντικά την παραγωγική δραστηριότητα των εταιρών σε όλο τον κόσμο. Το γεγονός ήρθε ως συνέχεια των προβλημάτων που είχε δημιουργήσει ήδη η πανδημία του νέου κορωνοϊού, με την επάλληλη επιβολή απαγορευτικών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η εταιρεία «AutoForecast Solutions» εφέτος αναμένεται να κατασκευαστούν περίπου 4,42 εκατομμύρια λιγότερα καινούργια αυτοκίνητα σε σχέση με πέρυσι, σε παγκόσμιο επίπεδο. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Συνδέσμου Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων («ACEA») το 2021 κατασκευάστηκαν συνολικά 79,1 εκατομμύρια οχήματα, αριθμός που ήταν αυξημένος κατά 1,3% συγκριτικά με τον αντίστοιχο του 2020.

Advertisement
Advertisement

Βάσει των στοιχείων της «AutoForecast Solutions», για τη φετινή χρονιά αναμένεται να παραχθούν στην Ευρώπη 1.549.800 λιγότερα καινούργια αυτοκίνητα. Στη Βόρεια Αμερική, ο αριθμός τους θα είναι κατά 1.536.600 μονάδες μικρότερος, ενώ στη Νότια Αμερική προβλέπεται να κατασκευαστούν 216.800 λιγότερα οχήματα σε σχέση με πέρυσι.

Στην Ασία, εξαιρουμένης της Κίνας, ο αριθμός αυτός αναμένεται να είναι μειωμένος κατά 848.700 μονάδες. Στην Κίνα, η παραγωγή καινούργιων αυτοκινήτων αναμένεται να είναι μικρότερη κατά 221.300 μονάδες, βάσει της πρόβλεψης. Τέλος, στις χώρες της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής προβλέπεται να κατασκευαστούν 49.500 λιγότερα οχήματα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Γιατί δεν παραδίδονται χιλιάδες έτοιμα αυτοκίνητα; (+video)
Πόσες ακυρώσεις αυτοκινήτων έχει προκαλέσει η έλλειψη τσιπς;
Γιατί τα τζάμια είναι ο νέος εφιάλτης των εταιριών;

 

Advertisement