Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσα αυτοκίνητα παγκοσμίως έχουν Android Auto;

Ελλάδα 18:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσα αυτοκίνητα παγκοσμίως έχουν Android Auto;

ΝΕΑ

Πόσα αυτοκίνητα παγκοσμίως έχουν Android Auto;

ΝΕΑ

Παρότι η Google μιλάει σπάνια για το Android Auto αποφάσισε να προχωρήσει σε μία αποκάλυψη.

Advertisement
Advertisement

Με τη τεχνολογία και τη συνδεσιμότητα να αποτελεί εδώ και αρκετά χρόνια αναπόσπαστο χαρακτηριστικό των αυτοκινήτων, αρκετοί είχαν αρχίσει να απορούν πόσα αυτοκίνητα υπάρχουν με τέτοιες δυνατότητες. Η Google έρχεται τώρα και λύνει σε όλους την απορία.

Μιλώντας μέσω εκπροσώπων της στην Έκθεση Τεχνολογίας CES, ο αμερικανικός κολοσσός ανακοίνωσε ότι περίπου 200 εκατομμύρια αυτοκίνητα σε παγκόσμια κλίματα διαθέτουν Android Auto.

Το τεράστιο αυτό νούμερο έρχεται να αποδείξει περίτρανα ότι το Android Auto και η συνδεσιμότητα έχουν όλο και μεγαλύτερη ζήτηση στα αυτοκίνητα. Δεν πάνε δύο χρόνια από όταν αποκαλύφθηκε πως τα αυτοκίνητα με ενσωματωμένο το σύστημα συνδεσιμότητας της Google ήταν 150 εκατομμύρια.

Advertisement
Advertisement

Ουσιαστικά, είναι κάτι που θεωρούμε πλέον δεδομένο. Κάποιοι μάλιστα, δεν μπορούν καν να φανταστούν ότι το αυτοκίνητό τους δεν θα έχει δυνατότητα διασύνδεσης με το κινητό και τις εφαρμογές της Google στην περίπτωση που το λειτουργικό του είναι Android.

Συν τοις άλλοις, η Google εξελίσσει την ουσιαστική βελτίωση του Android Auto. Πρωτεύον στόχος της είναι να κάνει το Google Maps να λαμβάνει περισσότερες πληροφορίες από το αυτοκίνητο, προκειμένου για παράδειγμα να προκύπτει η πραγματική αυτονομία που μπορεί να εξασφαλίσει η μπαταρία και το επίπεδο φόρτισής της.

Advertisement

Επίσης το νέο αυτό χαρακτηριστικό θα μπορεί να προτείνει αυτόματα σημεία φόρτισης, όταν θα διαπιστώνεται πως η αυτονομία δεν είναι αρκετή για να φτάσει ο χρήστης στον προορισμό του. Θα μπορεί επίσης να υπολογίσει και το χρόνο φόρτισης.

Advertisement

Η μόνη αυτοκινητοβιομηχανία αυτή τη στιγμή με σοβαρές ενστάσεις για το Android Auto αλλά και για το Apple CarPlay είναι η General Motors. Η αμερικανική εταιρεία θεωρεί πως έχουν περιορισμένες δυνατότητες και για να ικανοποιήσει ακόμα περισσότερο τους πελάτες της έχει σκοπό να εξελίξει δικό της λογισμικό.

H Google πάντως από την πλευρά της δηλώνει πως τ0 Android Auto είναι συμβατό με σχεδόν κάθε γνωστή μάρκα στον κόσμο. Μαντεύουμε πως αυτό όχι απλά δε θα αλλάξει σύντομα, αλλά θα αναπτυχθεί περαιτέρω, προκειμένου να διευκολύνει ακόμα πιο πολύ οδηγό και επιβάτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Google Maps έγινε καλύτερο από ποτέ
|Ποιά εταιρεία αφήνει σύξυλους τους Apple και Android χρήστες;
Volvo: Τι θεωρεί για τα Apple CarPlay και Android Auto;

Advertisement