Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Google Maps έγινε καλύτερο από ποτέ

Ελλάδα 0:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Google Maps έγινε καλύτερο από ποτέ

ΝΕΑ

Το Google Maps έγινε καλύτερο από ποτέ

ΝΕΑ

Η Google προχώρησε σε ριζική αναβάθμιση της εφαρμογής, προσθέτοντας πληθώρα επιλογών και λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης.

Advertisement
Advertisement

Το Google Maps είναι ομολογουμένως η πιο δημοφιλής εφαρμογή πλοήγησης στον κόσμο και η εταιρεία φροντίζει να την κρατάει στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο.

Για αυτόν τον λόγο, της πρόσθεσε αρκετά νέα features με μεγαλύτερη χρήση λογισμικού τεχνητή νοημοσύνης, κάνοντας τη ζωή μας ευκολότερη και την πλοήγηση μία ακόμα πιο ασφαλή και γρήγορη μέθοδο.

Αρχικά, παρατηρείστε τις επιλογές που βρίσκονται πάνω από τον δείκτη του βορρά, όπου θα βρείτε διάφορες δυνατότητες, αναλόγως τις ανάγκες σας. Μία από τις πιο εντυπωσιακές είναι η επιλογή 3D η οποία κάνει τη θέαση του περιβάλλοντος πιο ρεαλιστική και πιο φιλική προς το μάτι.

Advertisement
Advertisement

 

Ανακαλύψαμε πειραματιζόμενοι με τις επιλογές, ότι στις λεπτομέρειες χάρτη μπορείς να έχεις ενεργοποιημένες έως και δύο ταυτόχρονα. Αυτό όμως, συμβαίνει με συγκεκριμένες μεταξύ τους, όχι με οποιαδήποτε. Παραδείγματος χάριν, μπορείτε να έχετε τη 3D θέαση ανοιχτή μαζί ταυτόχρονα με την κυκλοφορία.

Advertisement

Η κυκλοφορία είναι μία άλλη πολύ ενδιαφέρουσα επιλογή η οποία έρχεται με αρκετή χρήσιμη πληροφόρηση. Με αυτό το «φίλτρο», θα εμφανιστεί στους χάρτες σας η κίνηση στους δρόμους σε πραγματικό χρόνο, αλλά και κάποιο ατύχημα που ίσως έχει προκύψει.

Από τελευταίες προσθήκες σε αυτή τη γκάμα, μπορείτε επιπλέον να δείτε πού υπάρχουν πυρκαγιές, αλλά και την ποιότητα αέρα.

Advertisement

Η μεγαλύτερη αναβάθμιση σε αυτό το update ωστόσο, είναι το αναβαθμισμένο λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης, την οποία θα ανακαλύψετε αρχικά στο Google Maps Search. Ουσιαστικά, οι χάρτες θα βρίσκουν σταδιακά τοποθεσίες σχετικά με τα ενδιαφέροντα και τις ανάγκες σας.

Αν για παράδειγμα, έχεις αναζητήσει πολλές φορές εστιατόριο ή καφετέρια στο παρελθόν, αυτόματα θα σου βγάλει την επιλογή με τις συγκεκριμένες υπηρεσίες, αυτές που είναι κοντύτερα, με τις τιμές, τις βαθμολογίες τους κλπ.

Advertisement

Ο πλοηγός αναβαθμίστηκε επίσης σημαντικά. Στις λεπτομέρειες χάρτη, υπάρχει η επιλογή street view, η οποία πια ξεχωρίζει τους κανονικούς δρόμους από κάποια στενά δρομάκια και αδιεξόδους, καθώς και τις λωρίδες όπου ο δρόμος «σπάει», με ένα χαρακτηριστικό μπλε χρώμα, όπως παρατηρήθηκε.

Παράλληλα με όλα αυτά, οι Χάρτες της Google έχουν αποκτήσει μία πιο έντονη αντίθεση και νέα χρώματα, διευκολύνοντας έτσι τον χρήστη να ξεχωρίσει τα σημεία ενδιαφέροντος.

Η αμερικανική εταιρεία ενημέρωσε ότι σταδιακά θα προσθέσει και πληροφορίες για σημεία φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων με αρκετές λεπτομέρειες. Για παράδειγμα, θα μπορεί ο χρήστης να δει εάν ο φορτιστής που εντόπισε σε ένα συγκεκριμένο σημείο είναι συμβατός με το αυτοκίνητό του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αλλαξαν οι χάρτες της Google
Δεν γλιτώνει ούτε η Porsche από τη Google
Οδηγός σκοτώθηκε γιατί ακολουθούσε τους χάρτες της Google! (+video)