Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πως θα αποκτά το Cybertruck μεγαλύτερη αυτονομία;

Ελλάδα 18:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πως θα αποκτά το Cybertruck μεγαλύτερη αυτονομία;

ΝΕΑ

Πως θα αποκτά το Cybertruck μεγαλύτερη αυτονομία;

ΝΕΑ

Η Tesla δίνει τη δυνατότητα στους κατόχους ή επίδοξους αγοραστές του Cybertruck να έχουν την κορυφαία αυτονομία. Με το ανάλογο κόστος και βάρος, φυσικά.

Advertisement
Advertisement

Τα προβλήματα και η δυσφορία του κοινού για το πρόσφατα λανσαρισμένο φουτουριστικό pickup όλο και φουντώνουν. Πρώτα η τιμή που αποδείχθηκε πολύ ακριβότερη αυτής που είχε υποσχεθεί η εταιρεία και τώρα η αυτονομία.

Για να είμαστε ακριβείς, η Tesla είχε υποσχεθεί πως το Cybertruck παραγωγής θα κοστίζει 69.900 δολάρια και θα έχει αυτονομία περίπου 800 χιλιόμετρα.

Τελικά, τα νούμερα αποδείχθηκαν ουτοπικά. Το πολυαναμενόμενο «αγροτικό» κοστίζει 99.990 δολάρια στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου και πωλείται από την πρώτη στιγμή και η αυτονομία του είναι μόλις 515 χιλιόμετρα.

Advertisement
Advertisement

Η Tesla ωστόσο, προσπαθεί να «ρεφάρει» τον λάθος υπολογισμό της με ένα κοστοβόρο έξτρα στον εξοπλισμό. Ονομάζεται «Range Extender» και πρόκειται για μία έξτρα μπαταρία η οποία θα αυξήσει κατακόρυφα την αυτονομία του Cybertruck στα 756 χιλιόμετρα.

Μία τέτοια αναβάθμιση δε θα μπορούσε βέβαια να είναι φθηνή. Η αμερικανική εταιρεία κοστολογεί την μπαταρία στις 16.000 δολάρια, γεγονός που σημαίνει ότι η αγορά του Tesla Cybertruck μπορεί με αυτήν να φτάσει τα 115.990 δολάρια.

Advertisement

Αρκετά μακριά από τα αρχικά 69.990, για τα οποία μίλαγε ο Ίλον Μασκ!

Το «Range Extender» θα είναι ουσιαστικά μία επιπλέον μπαταρία η οποία θα τοποθετείται στην ευρύχωρη καρότσα του pickup.

Advertisement

Παρότι λεπτομέρειες δεν έχουν δημοσιοποιηθεί ακόμα σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά της, υπολογίζεται ότι για να δίνει τόση επιπλέον αυτονομία, το βάρος της θα είναι κάπου στα 250-270 κιλά.

Εφόσον οι υπολογισμοί ισχύουν, τότε η τοποθέτηση μίας τόσο μεγάλης μπαταρίας κάθε άλλο παρά εύκολη θα είναι.

Advertisement

Και ας μην υποτιμούμε το επιπλέον βάρος που θα προσθέτει, καταλαμβάνοντας ταυτόχρονα περίπου το 1/3 της καρότσας, γεγονός που θα μειώνει κατακόρυφα την πρακτικότητα του Cybertruck.

Εδώ που έφτασε η Tesla με το συγκεκριμένο μοντέλο, φαίνεται πως μέση λύση δεν υπάρχει και πως οι υποσχέσεις ήταν κενές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημο: Όλες οι λεπτομέρειες του Tesla Cybertruck (τιμές, video)
Πως την «πάτησε» ο Μασκ με την τιμή του Tesla Cybertruck;
H Tesla συνεχίζει τις εκπτώσεις