Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πώς θα κινηθεί η ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου το 2016;

Ελλάδα 11:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πώς θα κινηθεί η ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου το 2016;

ΝΕΑ

Πώς θα κινηθεί η ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου το 2016;

ΝΕΑ

Τις εκτιμήσεις των Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων για το νέο έτος μοιράστηκε με τους εκπροσώπους του Τύπου ο Dr. Dieter Zetsche. Ο Πρόεδρος του συνδέσμου ACEA (και επικεφαλής του γερμανικού ομίλου Daimler) ανέφερε ότι μετά από αρκετά δύσκολα χρόνια που προκάλεσε η οικονομική κρίση του 2008, η ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου κινείται και πάλι στη σωστή κατεύθυνση.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

«Έχει σημειωθεί εξαιρετική βελτίωση, όμως υπολειπόμαστε των 15,5 εκατ. αυτοκινήτων που πωλήθηκαν στην Ευρώπη το 2007», ανέφερε ο Zetsche. Το 2015 οι πωλήσεις έφθασαν τα 13,7 εκατ. μονάδες, καταγράφοντας άνοδο 9.3% σε σχέση με το 2014. Αύξηση καταγράφηκε και στην παραγωγή, που έφθασε τα 15,9 εκατ. αυτοκίνητα (άνοδος 6,2% συγκριτικά με το 2014).

Advertisement
Advertisement

«Για το 2016 περιμένουμε περαιτέρω ανάπτυξη της αγοράς στα επιβατικά και επαγγελματικά οχήματα, αλλά με μικρότερο ρυθμό», προσέθεσε ο Πρόεδρος του ACEA. «Θα πλησιάσει το 2%, με τις συνολικές πωλήσεις να αγγίζουν τα 14 εκατ. αυτοκίνητα». Ο Zetsche αναφέρθηκε και στις δοκιμές ρύπων: «Δεν υπάρχει αμφιβολία, χρειαζόμαστε νέο πλαίσιο δοκιμών, όμως θα πρέπει να ρυθμιστεί ανάλογα και το νομοθετικό πλαίσιο».

Ο ACEA εκπροσωπεί 15 κατασκευαστές αυτοκινήτων, φορτηγών και λεωφορείων με έδρα την Ευρώπη. Πρόκειται για τις BMW Group, DAF Trucks, Daimler, Fiat Chrysler Automobiles, Ford of Europe, Hyundai Motor Europe, Iveco, Jaguar Land Rover, Opel Group, PSA Peugeot Citroën, Renault Group, Toyota Motor Europe, Volkswagen Group, Volvo Cars, Volvo Group.