Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έτσι θα είναι η νέα Skoda Fabia!

Ελλάδα 21:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έτσι θα είναι η νέα Skoda Fabia!

ΝΕΑ

Έτσι θα είναι η νέα Skoda Fabia!

ΝΕΑ

Η Skoda έδωσε στη δημοσιότητα τα πρώτα επίσημα σκίτσα με πρωταγωνίστρια τη νέα Fabia, η οποία θα έχει αυξημένες διαστάσεις και πιο σύγχρονη σχεδίαση. Το λανσάρισμα του μοντέλου στην ελληνική αγορά θα γίνει τέλη 2021.

Advertisement
Advertisement

Έτοιμη να αποκαλύψει τη νέα, τέταρτης γενιάς της Fabia είναι η Skoda, η οποία μας παρέχει μια πρώτη γεύση για την εμφάνιση του μικρού της μοντέλου.

Όπως αναφέρει η τσεχική εταιρεία «το δημοφιλές μικρό αυτοκίνητο θα είναι σημαντικά μεγαλύτερο, πιο δυναμικό και πιο εκφραστικό απ’ ό,τι οι πρόγονοί του».

Οι παραπάνω επεμβάσεις κατέστησαν δυνατές χάρη στην υιοθέτηση της νέας αρχιτεκτονικής του ομίλου VW “MQB-A0”, η οποία μεταξύ άλλων συμβάλλει στην αύξηση των χώρων εντός καμπίνας και του πορτπαγκάζ (+50 lt). Ο τελευταίος φτάνει τα 380 lt ενώ με αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων εκτοξεύεται 1.190 lt.

Advertisement
Advertisement

Το μήκος θα είναι 4.107 mm, το πλάτος 1.780 mm, το ύψος 1.460 mm και το μεταξόνιο θα αγγίζει τα 2.564 mm.

Τόσο τα εμπρός όσο και τα πίσω φώτα υιοθετούν τεχνολογία LED και διακρίνονται για την «επιθετική» σχεδίασή τους, στο μπροστινό μέρος η μάσκα και ο προφυλακτήρας έχουν ανασχεδιαστεί,  το αμάξωμα κοσμείται από νευρώσεις, ενώ υπάρχουν περισσότερες γωνίες που χαρίζουν στη νέα Fabia πιο δυναμικό λουκ.

Advertisement

Περνώντας στην καμπίνα, οι κορυφαίες εκδόσεις θα ενσωματώνουν ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25’’, ενώ η οθόνη του συστήματος infotainment θα είναι 6,8’’ ή 9,2’’. Ο εξοπλισμός θα είναι πλήρης, ενσωματώνοντας όλα τα συστήματα υποβοήθησης άνεσης και ασφάλειας οδηγού.

Advertisement

Η νέα Skoda Fabia θα προσφέρεται αποκλειστικά με κινητήρες βενζίνης. Στη βάση της γκάμας συναντάμε τον 3κύλινδρο1.000αρη ατμοσφαιρικό MPI EVO που αποδίδει είτε 65 είτε 80 PS και συνδυάζεται με 5άρι μηχανικό κιβώτιο.

Διαθέσιμος είναι και 1.000αρη τούρμπο TSI EVO ισχύος 95 (5άρι μηχανικό) ή 110 PS (6άρι μηχανικό ή 7DSG), ενώ στην κορυφή της γκάμας υπάρχει ο 4κύλινδρος 1.5 lt TSI EVO των 150 PS/250 NM ροπής που πλαισιώνεται από 7DSG.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Skoda Scala Edition S με 190 ίππους
Skoda Auto: Παρήγαγε 100.000 μπαταρίες για plug-in υβριδικά
Πρώτη δοκιμή: Skoda Octavia iV