Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μία σύγχρονη κλασική Mercedes SLC (+video)

Ελλάδα 22:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μία σύγχρονη κλασική Mercedes SLC (+video)

ΝΕΑ

Μία σύγχρονη κλασική Mercedes SLC (+video)

ΝΕΑ

Η εταιρία «Mechatronik» δουλεύει πάνω σε ένα νέο project, που βασίζεται στην SLC (γνωστή ως Panzer Wagen ή American Gigolo) με οκτακύλινδρο κινητήρα χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων και τμήματα από ανθρακονήματα.

Advertisement
Advertisement

Τα restomods (ακρωνύμιο των λέξεων restoration modification) γίνονται μόδα και η παλιά στο χώρο «Mechatronik» το εκμεταλλεύεται με τον καλύτερο τρόπο.

Η εταιρεία «Mechatronik» εξειδικευμένη στα μοντέλα της Mercedes βρίσκεται βόρεια της Στουτγάρδης. Ιδρύθηκε το 1997 και εξελίχθηκε, από ένα μικρό συνεργείο τριών ατόμων, σε αναγνωρισμένη ειδική εταιρία για τη αναπαλαίωση, συντήρηση και μετατροπές της Mercedes.

Η «Mechatronik», πήγε ένα βήμα μπροστά και όχι μόνο επισκευάζει, αποκαθιστά, συντηρεί και πουλά αυτοκίνητα, αλλά παράγει και τα δικά της μοντέλα, βασισμένα σε δημοφιλή κλασικά μοντέλα της Daimler.

Advertisement
Advertisement

Μέχρι στιγμής, το τελευταίο της δημιούργημα ήταν η 280 SE (ή επίσημα W 111) διαθέσιμη ως κουπέ και κάμπριο με την ετικέτα «New Tech», την οποία ακολούθησε η SL Παγόδα (ή W113) με νέα και πιο δυνατά τεχνικά μέρη.

Μετά την W 111 και την Pagode, η εταιρεία Mechatronik, προετοιμάζει το επόμενο Project με βάση την W107. Γνωστή ως Panzer Wagen ή American Gigolo, η SL 107, στην κλειστή της έκδοση SLC δοκιμάζεται με χειμερινό καμουφλάζ στο Hockenheim.

Advertisement

Σύμφωνα με τη Mechatronik, οι πρώτες δοκιμές στην πίστα ήταν πολύ ελπιδοφόρες, με αξιοπιστία και ταχύτητα για 300 γύρους. Σύμφωνα με το Mechatronik, οι μόνες αλλαγές αφορούσαν τα τζάμια και τα τακάκια.

Advertisement

Το «Project 107» είναι χαμηλότερο και διατηρεί τα χαρακτηριστικά του αμαξώματος και τα χαρακτηριστικά του σχεδιασμού της Mercedes 107. Αυτό που είναι καινούργιο, είναι το κεντρικό σύστημα εξάτμισης με δύο σωλήνες, το οποίο τώρα βγαίνει από το κέντρο και όχι από τα αριστερά.

Δεν μπορούμε να κοιτάξουμε στην καμπίνα ή κάτω από το καπό. Οι φωτογραφίες δείχνουν ότι ο οδηγός και ο συνοδηγός κάθονται σε σπορ καθίσματα Recaro. Όσον αφορά την κίνηση, τα προηγούμενα μοντέλα της Mechatronik χρησιμοποιούσαν τον οκτακύλινδρο, της E-Class του 1997 με 4300 κ.εκ. και 279 ίππους.

Advertisement

Επισήμως δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες, για την τιμή του αυτοκινήτου αλλά τα άλλα restomod της «Mechatronics» κινούνται λίγο πάνω στις 400.000 ευρώ.