Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πώς θα έμοιαζε το Hyundai Ioniq 6 ως στέισον;

Ελλάδα 7:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πώς θα έμοιαζε το Hyundai Ioniq 6 ως στέισον;

ΝΕΑ

Πώς θα έμοιαζε το Hyundai Ioniq 6 ως στέισον;

ΝΕΑ

Το Hyundai Ioniq 6 παρουσιάστηκε πριν από λίγο χρονικό διάστημα και προκάλεσε αίσθηση με το σχήμα του και την τεχνολογία του. Ωστόσο, κάποιοι ήδη άρχισαν να προβλέπουν και άλλες εκδοχές του.

Advertisement
Advertisement

Το Ioniq 6 δείχνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο τόσο τη σύγχρονη κατασκευαστική φιλοσοφία της Hyundai για τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα της όσο και τη διαφορετική σχεδιαστική αντίληψη που έχει επιλέξει να εφαρμόζει σε αυτά.

Σχεδιαστικά, το νέο μοντέλο της νοτιοκορεατικής εταιρείας προκαλεί το ενδιαφέρον με το κουπέ αμάξωμά του το οποίο έχει σχεδιαστεί ώστε να έχει όσο το δυνατόν πιο χαμηλό αεροδυναμικό συντελεστή οπισθέλκουσας. Ωστόσο, αναφορικά με τον τύπο του αμαξώματός του είναι ένα τετράθυρο, sedan δηλαδή, παρότι η μορφή του απέχει παρασάγγας από την τυπική γραμμή ενός τέτοιου οχήματος.

Advertisement
Advertisement

Πώς θα ήταν το Ioniq 6 ως station wagon; Την απορία αυτή είχαν οι συντελεστές της ρωσικής αυτοκινητικής ιστοσελίδας Kolesa οι οποίοι δημιούργησαν σκίτσα για τη μορφή τής συγκεκριμένης εκδοχής του. Σε αυτά βλέπουμε ότι πρόκειται για ένα Shooting Brake το οποίο ταιριάζει καλύτερα στην υπάρχουσα αισθητική γραμμή του μοντέλου και δεν αλλοιώνει σημαντικά τις αναλογίες των όγκων του.

Θυμίζουμε ότι το Ioniq 6 θα διατίθεται σε δύο εκδοχές αναφορικά με την ενεργειακή χωρητικότητα των μπαταριών του. Η βασική, θα έχει συστοιχία τους 53 kWh και έναν ηλεκτροκινητήρα μέγιστης απόδοσης 218 ίππων. Σε αυτή, η μέση τυποποιημένη κατανάλωση ενέργειας είναι 14 kWh/100 χλμ. (κατά «WLTP»), η οποία είναι η χαμηλότερη στη συγκεκριμένη κατηγορία στην οποία εντάσσεται το καινούργιο ηλεκτροκίνητο μοντέλο της Hyundai.

Advertisement

Η δεύτερη θα έχει μπαταρίες 77,4 kWh, οι οποίες θα υπάρχουν και στην κορυφαία εκδοχή του με τους δύο ηλεκτροκινητήρες που έχουν μέγιστη συνδυαζόμενη ισχύ 325 ίππους και θα επιταχύνεται από τα 0-100 χλμ./ώρα σε 5,1 δευτερόλεπτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έρχεται μικρό και φθηνό ηλεκτρικό από την Hyundai
Η Hyundai δείχνει το (ηλεκτρικό) μέλλον των μοντέλων Ν
To Hyundai Staria πάει… παντού (+video)

Advertisement