Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μια full carbon Alfa GTA σε τιμή Rolls Royce

Ελλάδα 2:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μια full carbon Alfa GTA σε τιμή Rolls Royce

ΝΕΑ

Μια full carbon Alfa GTA σε τιμή Rolls Royce

ΝΕΑ

Η Έκθεση της Γενεύης κρύβει και restomod διαμάντια όπως η μοναδική Alfa GTAmodificata της Totem.

Advertisement
Advertisement

Στην Έκθεση της Γενεύης δεν είχαμε μόνο καινούρια αυτοκίνητα με νέες τεχνολογίας. Σε πολλά σημεία του χώρου υπήρχαν ειδικές εκδόσεις παλαιότερων μοντέλων τα οποία είχαν επιμεληθεί σπουδαίοι βελτιωτικοί οίκοι. Εκείνο που σίγουρα δεν πέρασε απαρατήρητο είναι η Alfa GTAmodificata (Gran Turismo Alleggerita Modificata) ένα restomod διαμάντι από την Totem Automobili το οποίο βασίστηκε στην Alfa Romeo Giulia GTAm του 1960-1970.

Το πρώτο και σίγουρα πιο σημαντικό στοιχείο στην κατασκευή του αυτοκινήτου είναι το αμάξωμα που είναι από ανθρακονήματα. Εκτός από το πανάλαφρο κουστούμι, οι τροχοί είναι σφυρήλατοι με έντονη αισθητική της δεκαετίας του 1970, ενώ οι προβολείς LED έχουν κατασκευαστεί ειδικά για το συγκεκριμένο μοντέλο. Στο εσωτερικό δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία ολοκληρωμένα, αλλά γνωρίζουμε ότι τα καθίσματα είναι από ανθρακονήματα κατασκευασμένα από την Sabelt.

Μπορεί το carbon κουστούμι της GTAmodificata να εντυπωσιάζει, ωστόσο τα τεχνικά του χαρακτηριστικά είναι ακόμα πιο δυναμικά. Το πλαίσιο είναι επίσης κατασκευασμένο από ανθρακονήματα monocoque και έχουν τοποθετηθεί νέες αναρτήσεις με διπλά ψαλίδια και φρένα της Brembo με 6πίστονες δαγκάνες.

Advertisement
Advertisement

Το κερασάκι στην τούρτα είναι ο κινητήρας που έχει τοποθετήσει η Totem Automobili σε συνεργασία με τη Italtecnica Engineering. Το V6 μηχανικό σύνολο των 3.2 λίτρων με τη βοήθεια δύο τούρμπο αποδίδει 798 ίππους και 730 Nm ροπής. Το μοτέρ ζυγίζει μόλις 165 κιλά και είναι ικανό να ανεβάσει μέχρι τις 8.500 σ.α.λ.

Το κιβώτιο ταχυτήτων που συνοδεύει τον κινητήρα είναι σειριακό και η κίνηση μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης. Το ABS στα φρένα είναι ρυθμιζόμενο, υπάρχουν τρία προγράμματα οδήγησης και ηλεκτρική υποβοήθηση στο σύστημα διεύθυνσης.

Η Alfa GTAmodificata θα κατασκευαστεί σε μόλις 5 αντίτυπα και η τιμή της θα είναι πολύ τσουχτερή. Υπολογίζεται ότι το διαμάντι της Totem θα πωλείται για 1,1 εκατομμύρια ευρώ, πλησιάζοντας τιμές αυτοκινήτων της Rolls Royce και της Bugatti.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στην Ελλάδα η ειδική έκδοση Tributo Italiano για τρεις Alfa Romeo

Advertisement

Δωρεάν χειμερινός τεχνικός έλεγχος μέχρι και τον Μάρτιο

Τον Απρίλιο η παρουσίαση της Alfa Romeo Milano