Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πως τα Tesla βοηθούν την δύστροπη «Δράκαινα» να μην συντριβεί (+video)

Ελλάδα 0:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πως τα Tesla βοηθούν την δύστροπη «Δράκαινα» να μην συντριβεί (+video)

ΝΕΑ

Πως τα Tesla βοηθούν την δύστροπη «Δράκαινα» να μην συντριβεί (+video)

ΝΕΑ

Το αμερικάνικο κατασκοπευτικό αεροπλάνο U2 «Dragon Lady» έχει μερικά πολύ ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και απαιτεί λεπτούς χειρισμούς για να προσγειωθεί με ασφάλεια. Και εκεί έρχονται να βοηθήσουν τα Tesla.

Advertisement
Advertisement

Είναι σίγουρα ένα από τα πιο ξεχωριστά και ακριβοθώρητα αεροπλάνα που διαθέτουν οι ΗΠΑ, με μεγάλη ιστορία (ξεκίνησε από την δεκαετία το 1955) και απίστευτες δυνατότητες που το κρατούν ακόμα και σήμερα σε υπηρεσία.

Υπήρξε το απόλυτο κατασκοπευτικό όπλο καθ όλη την διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, όταν ακόμα δεν υπήρχαν οι δορυφόροι, έχοντας την μοναδική ικανότητα να πετά για ώρες σε ύψος που έφθανε τα 70.000 πόδια, κάτι που το έκανε δύσκολο στο να εντοπιστεί και να καταρριφθεί (εκτός από το περιστατικό του 1960 με την κατάρριψη ενός U2 πάνω από την Ρωσία).

Η σχεδίασή του παραμένει ακόμα και σήμερα μία μοναδική περίπτωση, καθώς στην ουσία είναι κάτι σαν ανεμοπλάνο από τιτάνιο, έχοντας ένα τεράστιο άνοιγμα φτερών και όντας εξαιρετικά δύσκολο στην πτήση του. Ο ένας πιλότος που το χειρίζεται βρίσκεται στριμωγμένος μέσα σε ένα στενό κόκπιτ φορώντας στολή που μοιάζει με αυτή των αστροναυτών λόγω του πολύ μεγάλου ύψους στο οποίο πετάει.

Advertisement
Advertisement

Θεωρείται το πιο δύστροπο αεροπλάνο σε υπηρεσία αυτή την στιγμή, με πολλές ιδιαιτερότητες στην διαχείρισή του, τόσο κατά την φάση της απογείωσης όσο -κυρίως- στην πιο επικίνδυνη φάση, της προσγείωσης. Λόγω του ότι ο πιλότος δεν έχει ξεκάθαρη ορατότητα για το τι γίνεται γύρω από το αεροπλάνο, η USAF έχει δημιουργήσει ένα ειδικό υποστηρικτικό σώμα από supercars τα οποία γίνονται τα μάτια και τα αυτιά του πιλότου κατά την απογείωση και την προσγείωση.

Τα αυτοκίνητα αυτά, κυρίως Tesla Model S τον τελευταίο καιρό, έχουν την ευθύνη να παρακολουθούν τις διαδικασίες και να καθοδηγούν τον πιλότο. Κατά την φάση της απογείωσης θα πρέπει να τρέχουν πίσω του και να τον ενημερώνουν για το πως εξελίσσεται η διαδικασία και πότε αποσπώνται από τα φτερά οι τροχοί (το U2 δεν έχει κανονικούς τροχούς στα φτερά του).

Advertisement

Η πιο δύσκολη όμως επιχείρηση είναι κατά την φάση της προσγείωσης. Όπως θα δείτε και στα video, το αυτοκίνητο περιμένει στην άκρη του διαδρόμου και επιταχύνει έτσι ώστε να βρεθεί πίσω και λοξά (για να μην τον χτυπήσουν τα αέρια) και να το ακολουθήσει μέχρι να σταματήσει εντελώς.

Advertisement

Σε αυτή την διαδικασία τα Tesla είναι αυτή την στιγμή η πρώτη επιλογή χάρη στην ακαριαία επιτάχυνσή τους μέχρι περίπου τα 100-110 μίλια την ώρα που είναι και η ταχύτητα προσγείωσης του U2. Εκτός από Tesla χρησιμοποιούν και άλλα γνωστά αμερικάνικα muscle car χωρίς περιορισμούς σε ιπποδύναμη και ταχύτητα.

Οι λεγόμενοι και “mobile pilots” των “chase cars” βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με τον πιλότο και τον ειδοποιούν για την πορεία της διαδικασίας της προσγείωσης και το ύψος του αυτοκινήτου από την άσφαλτο. Και αυτό γιατί ο πιλότος ενός U2 έχει εξαιρετικά μικρή αντίληψη λόγω της θέσης του για το τι γίνεται στον διάδρομο.

Advertisement

Ενώ και λόγω της τεράστιας πτερυγικής επιφάνειας, θα πρέπει να κάνει κάποιες χειρουργικές κινήσεις λίγα μέτρα πάνω από τον διάδρομο (στην ουσία να κλείσει τον κινητήρα και να στολάρει) έτσι ώστε το αεροπλάνο να νικήσει την απίστευτη άντωση των φτερών των 36,1 μέτρων και να ακουμπήσει στο έδαφος.

Οι πληροφορίες στον πιλότο πρέπει να είναι ιδιαίτερα ακριβείς γιατί το “κράτημα” το κινητήρα είναι απαραίτητο να γίνει ιδανικά στα μόλις 2 πόδια και όχι ψηλότερα, γιατί το αεροπλάνο είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και με πολύ μικρό σύστημα προσγείωσης. Μιλάμε δηλαδή για χειρουργική διαδικασία οπότε η παρουσία του “chase car” είναι ζωτικής σημασίας για την ασφαλή επιστροφή ενός U2 στην βάση του.

Το κυνηγητό του αυτοκινήτου με το αεροπλάνο διαρκεί για όλη την φάση της προσγείωσης, μέχρι το U2 να σταματήσει πλήρως, με τα φτερά του να ακουμπούν στον διάδρομο και έως να φθάσουν οι υπόλογοι για να προσαρμόσουν τους μικρούς αφαιρούμενους τροχούς ώστε να τροχοδρομήσει.

Η δουλειά αυτή μοιάζει εύκολη όταν την βλέπεις στο video όμως στην πραγματικότητα είναι εξαιρετικά δύσκολη και απαιτεί επισταμένη εκπαίδευση. Στην ουσία ο οδηγός και ο συνεπιβάτης του αυτοκινήτου είναι αυτοί που θα δώσουν το ΟΚ για μια ασφαλή προσγείωση, αλλιώς θα υποχρεώσουν τον πιλότο να κάνει ένα go around και να επιστρέψει.

Χάρη σε αυτή την διαδικασία τα ατυχήματα με το U2 είναι πλέον σπάνιο φαινόμενο. Παλαιότερα πάντως είχε τις άτυχες στιγμές του καθώς είναι ιδιαίτερα δύστροπο και απρόβλεπτο. Μία από αυτές τις ατυχείς στιγμές στην ιστορία του πανάκριβου αεροπλάνου είχε σημειωθεί στην βάση στο Ακρωτήρι της Κύπρου το 1977, με ένα U2 που κατασκόπευε την Αραβική Χερσόνησο να μην τα καταφέρνει στην απογείωσή του, κοστίζοντας τη ζωή σε έξι άτομα, μεταξύ αυτών και τεσσάρων Κυπρίων που δούλευαν στην βάση.




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Oι Ρώσοι κατέρριψαν τον Oυκρανό μάγο των αιθέρων (+video)
Boeing: Ο «γίγας» των αιθέρων 777Χ έκανε την παρθενική του πτήση (βίντεο)
Οι Ρώσοι κατέστρεψαν το μεγαλύτερο αεροπλάνο του κόσμου (+video)