Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πώς τα πήγε το Opel Insignia στο τεστ αποφυγής ταράνδου; (+video)

Ελλάδα 22:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πώς τα πήγε το Opel Insignia στο τεστ αποφυγής ταράνδου; (+video)

ΝΕΑ

Πώς τα πήγε το Opel Insignia στο τεστ αποφυγής ταράνδου; (+video)

ΝΕΑ

Το κομψό 5θυρο sedan εντυπωσίασε τους test-drivers με τις επιδόσεις του – Ποια ήταν η μεγαλύτερη ταχύτητα εισόδου;

Advertisement
Advertisement

Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον που έχουν τα τεστ αποφυγής ταράνδου, καθώς επιτρέπουν την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων σχετικά με τη συμπεριφορά ενός αυτοκινήτου, όταν αυτό κληθεί να προβεί σε απότομο ελιγμό για την αποφυγή ενός εμποδίου.

Πριν από λίγες μέρες γίναμε μάρτυρες ενός moose test με πρωταγωνιστή του Skoda Enyaq, για να πάρει η σειρά η Porsche Taycan Cross Turismo, η οποία μας… ανάγκασε να την αντιπαραβάλλουμε με ένα 20χρονο μοντέλο, το Citroen Xanthia.

Αυτή τη φορά, και μετά από πρωτοβουλία των συναδέλφων μας από το τουρκικό παρακλάδι του ειδησεογραφικού Μέσου “Motor1”, σε τεστ αποφυγής ταράνδου υποβλήθηκε το Opel Insignia σε έκδοση sedan.

Advertisement
Advertisement

Το υπό εξέταση μοντέλο αφορούσε την έκδοση με τον 1.500αρη diesel των 122 PS/ 300 Nm ροπής, πλαισιωμένο από 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο. Το βάρος είναι 1.540 κιλά, την ίδια ώρα που οι ζάντες φέρουν διάμετρο 18 ίντσες και είναι ντυμένες με ελαστικά Bridgestone Turanza T005s 245/45.

Με την ταχύτητα εισόδου να είναι 78 χλμ./ώρα, το Insignia των 4.897 χλστ. (σε μήκος) εντυπωσίασε με την ευκολία που ελίχθηκε ανάμεσα στους κώνους, μολονότι αποδείχθηκε αδύνατο να διατηρηθούν όλοι στη θέση τους.

Advertisement

Άκρως ικανοποιητικές ήταν και οι επιδόσεις του στα ακόμα πιο «απαιτητικά» 80 χλμ./ώρα, με το γερμανικό sedan να δείχνει… κολλημένο στο έδαφος, και να χαρίζει αυτοπεποίθηση στους test-drivers. Μοναδικό, μελανό σημείο η «βιαστική» επέμβαση του ESP που δυσχέραινε την απρόσκοπτη είσοδο στη δεύτερη συστάδα κώνων.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πώς στρίβει υπό πίεση το ηλεκτρικό Skoda Enyaq iV; (+video)
Πώς στρίβει υπό πίεση η Porsche Taycan Cross Turismo; (+video)
Η «αποφυγή ταράνδου» του Fiat Tipo έχει ενδιαφέρον (+video)