Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πώς στρίβει υπό πίεση η Porsche Taycan Cross Turismo; (+video)

Ελλάδα 23:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πώς στρίβει υπό πίεση η Porsche Taycan Cross Turismo; (+video)

ΝΕΑ

Πώς στρίβει υπό πίεση η Porsche Taycan Cross Turismo; (+video)

ΝΕΑ

Μολονότι εστιάζει στην πρακτικότητα και φέρει εκδρομικά χαρακτηριστικά, το shooting brake μοντέλο δείχνει ικανό και στους ελιγμούς.

Advertisement
Advertisement

Το οδικό ταλέντο που διακρίνει το sedan «αδερφάκι» της φαίνεται πως η κληρονομεί η Porsche Taycan Cross Turismo, που πέρα από τις επιδόσεις είναι προικισμένη με περισσότερους χώρους και υπολογίσιμο εκδρομικό ταλέντο.

Η shooting brake εκδοχή του ηλεκτροκίνητου πυραύλου της Porsche, είναι το τελευταίο μοντέλο που πέρασε από τα χέρια των ανθρώπων που καθιέρωσαν το τεστ αποφυγής ταράνδου – κοινώς γνωστό και ως moose test.

Πρόκειται για τους Ισπανούς συναδέλφους μας από το Μέσο “km77”, οι οποίοι εξέτασαν τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου, όταν αυτό κληθεί να προβεί σε έναν απότομο ελιγμό για την αποφυγή ενός εμποδίου.

Advertisement
Advertisement

Όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο, η μέγιστη ταχύτητα εισόδου, στην οποία ολοκληρώθηκε η δοκιμασία ήταν τα 74 χλμ./ώρα, όταν η sedan παραλλαγή είχε σημειώσει ταχύτητα 78 χλμ./ώρα.

Αμφότερα τα μοντέλα κάθονταν σε ζάντες ίδιου μεγέθους αν και τα ελαστικά διαστάσεων 265/35 R21 (εμπρός) και 305/30 R21 (πίσω), έφεραν την υπογραφή διαφορετικής μάρκας – Goodyear Asymmetric 3 η Cross Turismo και Pirelli PZero η Taycan. Παράλληλα, μην ξεχνάμε πως η shooting brake εκδοχή φέρει μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος (+20 χλστ.), κάτι που εξ’ ορισμού υπονομεύει την ευελιξία.

Όπως αναφέρουν οι δοκιμαστές, στα 78 χλμ./ώρα, η Cross Turismo εμφάνισε υποστροφικές τάσεις, δυσχεραίνοντας την ομαλή είσοδο στην τρίτη συστάδα κώνων.

Advertisement

Η αίσθηση που απέπνεε, όμως, το μοντέλο ήταν εξαιρετική, παρόμοια με αυτή που αποκόμισαν οι test-drivers από τη δοκιμή των υπόλοιπων αυτοκινήτων της μάρκας. Το μπροστινό μέρος υπακούει στις αλλαγές κατεύθυνσης, οι κλίσεις του αμαξώματος είναι περιορισμένες και το σύστημα ευστάθειας επεμβαίνει βελούδινα.

Για την ιστορία αναφέρουμε ότι κορυφαία έκδοση της Taycan Cross Turismo είναι η Turbo S που παράγει 625 PS και επιταχύνει στα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε 2,9 δλ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέα Porsche Macan: Οι τιμές πώλησης
Σμπαράλια η Porsche 911 του Αλέξη Κούγια – Τι συνέβη (+video)
Ποιο είναι το πιο δημοφιλές μοντέλο της Porsche;