Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πώς τα πήγε η Μercedes C-Class στο τεστ ταράνδου; (+video)

Ελλάδα 20:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πώς τα πήγε η Μercedes C-Class στο τεστ ταράνδου; (+video)

ΝΕΑ

Πώς τα πήγε η Μercedes C-Class στο τεστ ταράνδου; (+video)

ΝΕΑ

Η Mercedes-Benz C-Class είναι ένα από τα πιο ασφαλή αυτοκίνητα στον κόσμο, ανεξαρτήτως κατηγορίας, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα του «Euro NCAP». Ποια είναι η επίδοσή της στο περίφημο «τεστ ταράνδου»;

Advertisement
Advertisement

Κατά μία έννοια, η Mercedes-Benz είναι υπεύθυνη για το λεγόμενο «τεστ ταράνδου», δηλαδή τη διαδικασία κατά την οποία ελέγχεται η δυνατότητα ενός οχήματος να αλλάζει εύκολα και γρήγορα την κατεύθυνσή του σε μια απότομη περιστροφή του τιμονιού από τον οδηγό και να παραμένει εντός πορείας.

Είναι υπεύθυνη επειδή εξαιτίας αυτής το συγκεκριμένο τεστ έγινε γνωστό ευρέως πριν από 25 χρόνια, με την αποτυχία της πρώτης A-Class να ανταπεξέλθει με ασφάλεια σε αυτό. Ωστόσο, είναι υπεύθυνη και για τη μεγάλη ασφάλεια που προσφέρουν τα αυτοκίνητα έκτοτε στον συγκεκριμένο τομέα.

Advertisement
Advertisement

Οι άνθρωποι της Mercedes-Benz «πείσμωσαν» με το αποτέλεσμα και ώθησαν όλον τον κλάδο της Αυτοκινητοβιομηχανίας να δημιουργεί οχήματα που είναι ασφαλή και εύκολο να εκλεχθούν από τον οδηγό σε μια απρόσμενη κατάσταση όπου θα χρειαστεί να αλλάξει την πορεία του.

Οι συνάδελφοι της αυτοκινητικής ιστοσελίδας «km77.com» αξιολογούν τα αυτοκίνητα τα οποία δοκιμάζουν και στη διαδικασία αποφυγής εμποδίου. Αυτή τη φορά, έκαναν τεστ στη νέα Mercedes-Benz C 300 e Sedan, την Plug-in Hybrid εκδοχή του μοντέλου, η οποία έχει μέγιστη συνδυαζόμενη ισχύ 313 ίππους αλλά ζυγίζει 2.005 κιλά (χωρίς οδηγό και αποσκευές),  σύμφωνα με την εταιρεία.

Advertisement

Στην πρώτη προσπάθεια, η C 300 e Sedan εισήλθε στην προκαθορισμένη διαδρομή με 77 χλμ./ώρα. Αυτή ήταν άκυρη καθώς το αυτοκίνητο ακούμπησε και έριξε δύο κώνους αλλά ο συνάδελφός μας ανέφερε ότι το τιμόνι ανταποκρίθηκε άμεσα και σωστά στη γρήγορη εναλλαγή πορείας.

Advertisement

Η επιτυχημένη προσπάθεια έγινε με ταχύτητα εισόδου 73 χλμ./ώρα. Κατά τη διάρκεια αυτής ο οδηγός διαπίστωσε ότι τόσο το τιμόνι όσο και το σασί της C-Class ανταποκρίθηκε όπως πρέπει και ολοκλήρωσε τη διαδικασία χωρίς πρόβλημα.

Τέλος, στη διαδικασία του σλάλομ, την οποία επίσης πραγματοποιούν οι Ισπανοί συνάδελφοι, η C 300 e Sedan χρειάστηκε 24,2 δευτερόλεπτα για να την ολοκληρώσει, χρόνος που δεν είναι από τους καλύτερους. Είναι χαρακτηριστικό ότι, βάσει των αποτελεσμάτων τους, το Peugeot 308 Hybrid των 181 ίππων (180, ονομαστικά) ολοκλήρωσε τη διαδικασία σε 24,0 δευτερόλεπτα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ποια είναι η πιο πολύτιμη μάρκα πολυτελών αυτοκινήτων;
Ξεκινάει συνεργασία… μεγατόνων
Mercedes-Benz: Μηδενικά ατυχήματα ως το 2050