Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Mercedes-Benz: Μηδενικά ατυχήματα ως το 2050

Ελλάδα 1:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Mercedes-Benz: Μηδενικά ατυχήματα ως το 2050

ΝΕΑ

Mercedes-Benz: Μηδενικά ατυχήματα ως το 2050

ΝΕΑ

Στη Mercedes-Benz το θέμα της ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας στα αυτοκίνητά της ανέκαθεν είναι από τα σημαντικότερα στην ατζέντα της, Πλέον, ο στόχος είναι να μην υπάρχει καμία ανθρώπινη απώλεια στην οποία να έχει εμπλοκή κάποιο όχημά της.

Advertisement
Advertisement

Όπως είναι γνωστό, για τη Mercedes-Benz η ασφάλεια επιβατών, πεζών όπως και των λοιπών χρηστών του δρόμου είναι μία από σημαντικότερες παραμέτρους στα μοντέλα της. Στις ημέρες μας, με την ηλεκτροκίνηση και τα συστήματα μερικής αυτόνομης οδήγησης, αυξάνονται περισσότερο οι δυνατότητές της να δημιουργεί ακόμα πιο ασφαλή οχήματα για όλους.

Εκμεταλλευόμενοι τις τεχνολογικές εξελίξεις των τελευταίων ετών, τα στελέχη της γερμανικής εταιρείας θέσπισαν το πρόγραμμα «Vision Zero», όπως το ονόμασαν. Βάσει αυτού πρόκειται να εξελίξουν συστήματα τα οποία θα αποτρέπουν τον θανάσιμο τραυματισμό επιβατών, πεζών ή δικυκλιστών σε κάποιο συμβάν στο οποίο θα εμπλακεί κάποιο όχημά της.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει αποφασιστεί, το χρονικό όριο για την εφαρμογή τού προγράμματος είναι το έτος 2050. Ο κ. Paul Dick, επικεφαλής του Τμήματος Ασφάλειας Επιβατικών Οχημάτων της Mercedes-Benz, δήλωσε σχετικά: «Με το όραμά μας επιδιώκουμε να έχουμε μηδενικά ατυχήματα στους δρόμους. Με άλλα λόγια, να μην υπάρχουν ατυχήματα τα οποία να αφορούν στα οχήματα της Mercedes. Ο υψηλός βαθμός αυτοματοποίησης των συστημάτων (σε ένα αυτοκίνητό της) και η αυτόνομη οδήγηση θα έχουν σημαντική συμβολή στην επίτευξη του στόχου μας».

Όπως έγινε γνωστό, το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί τμηματικά. Ο αρχικός στόχος είναι να μειωθεί στο μισό ο αριθμός των θυμάτων από τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα ως το 2030, συγκριτικά με αυτά του 2020. Στη συνέχεια, και βάσει την τεχνολογίας που θα υπάρχει ως τότε (όπως και αυτής που θα εξελιχθεί εφεξής), θα ξεκινήσει η εφαρμογή του επόμενου σταδίου του.

Advertisement

Η Mercedes-Benz θα εξελίξει την ψηφιακή πλατφόρμα «MB.OS» χάρη στην οποία τα δεδομένα από τον κυκλοφοριακό φόρτο και τους λοιπούς χρήστες τού δρόμου θα λαμβάνονται και θα επεξεργάζονται ταχύτατα από τα αντίστοιχα συστήματα του αυτοκινήτου. Για τον λόγο αυτό θα δημιουργηθεί το κατάλληλο λογισμικό το οποίο ονομάζεται «RSD» («Road Safety Dashboard»).

Advertisement

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, αυτό έχει αρχίσει να εξελίσσεται ήδη στο Λονδίνο και θα μπορεί να λαμβάνει δεδομένα για να αναγνωρίζει σε ποιες περιοχές της πόλης υπάρχει αυξημένος κίνδυνος να προκληθεί κάποιο τροχαίο ατύχημα. Ένα αντίστοιχο πρόγραμμα διενεργείται και στην Ολλανδία, όπου η χρήση τού ποδηλάτου για την καθημερινή μετακίνηση των κατοίκων της είναι ευρέως διαδεδομένη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημο: Αυτή είναι η νέα Mercedes EQE SUV
Mobility 2022: Mercedes EQB
O… πρόγονος της Mercedes S 63 AMG (+video)

Advertisement