Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Alfa Romeo Tonale απέναντι στον… τάρανδο (+video)

Ελλάδα 21:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Alfa Romeo Tonale απέναντι στον… τάρανδο (+video)

ΝΕΑ

H Alfa Romeo Tonale απέναντι στον… τάρανδο (+video)

ΝΕΑ

Η Tonale εντυπωσιάζει με την εμφάνιση και το στιλ της. Είναι όμως μία πραγματική Alfa Romeo στα οδηγικά χαρακτηριστικά της;

Advertisement
Advertisement

Μετά από χρόνια αναμονής, η Alfa Romeo Tonale βρίσκεται πλέον στους δρόμους, διαγράφοντας την δική της εμπορική πορεία μέσα στο γκρουπ Stellantis.

Οι φίλοι της εταιρίας περίμεναν κάτι ξεχωριστό όχι μόνο στο στιλ αλλά και στα οδηγικά χαρακτηριστικά, ώστε να αντιπροσωπεύει το γνήσιο πνεύμα της Alfa Romeo.

Οι δοκιμαστές της γνωστής ιστοσελίδας km77.com έβαλαν και την Tonale στο ειδικό τεστ αποφυγής εμποδίου, το γνωστό και ως τεστ του «ταράνδου». Παράλληλα την δοκίμασαν και στο σλάλομ.

Advertisement
Advertisement

Η έκδοση η οποία δοκιμάστηκε σε αυτή την διαδικασία, ήταν εκείνη με τα 130 άλογα, και ελαστικά λίγο μεγαλύτερα από την βασική έκδοση, διάστασης 235/40 σε ζάντες 20 ιντσών.

Η επίδοση της Tonale ήταν μέσα στα πλαίσια της κατηγορίας, καταφέρνοντας να βγει από την δοκιμασία με 74 χλμ/ώρα χωρίς να ρίξει κανένα κώνο.

Advertisement

Η επίδοση αυτή δεν είναι από τις κορυφαίες για την κατηγορία, όταν για παράδειγμα το Mini Cooper SE Countryman βγήκε με 79 χλμ/ώρα και το νέο ηλεκτρικό Nissan Ariya σε 77 χλμ./ώρα.

Οι δοκιμαστές πάντως επισήμαναν ότι το συγκεκριμένο τεστ λέει μία πλευρά της ιστορίας, καθώς όπως σημειώνουν η συμπεριφορά της Tonale στον δρόμο είναι εντελώς διαφορετική, όντας ένα ακριβές και σπορ SUV, με πολύ καλό σε αίσθηση τιμόνι και συμπεριφορά αντίστοιχη μιας Alfa Romeo.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Alfa Romeo Tonale 1.5 130 PS Hybrid
Επίσημο: Η plug-in υβριδική Alfa Romeo Tonale
Πότε έρχεται η γρήγορη Alfa Romeo Tonale; (+video)