Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημο: Η plug-in υβριδική Alfa Romeo Tonale

Ελλάδα 0:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Η plug-in υβριδική Alfa Romeo Tonale

ΝΕΑ

Επίσημο: Η plug-in υβριδική Alfa Romeo Tonale

ΝΕΑ

Πρόκειται για μία έκδοση της Tonale που υιοθετεί το plug-in υβριδικό σύστημα που είδαμε για πρώτη φορά στα μοντέλα της Jeep. Οι παραγγελίες ξεκινούν μέσα στις επόμενες εβδομάδες οπότε θα ανακοινωθούν και οι σχετικές τιμές πώλησης.

Advertisement
Advertisement

Η κορυφαία έκδοση της Tonale προσφέρει περισσότερα από 82 χλμ. ηλεκτρικής αυτονομίας σε αστικές συνθήκες (69 χλμ. σε μεικτές WLTP συνθήκες) και συνολική αυτονομία που ξεπερνά τα 600 χλμ., έχει μέσες εκπομπές CO2 μόλις 26 γρ./χλμ.

Με συνολική απόδοση 280 ίππων, το υβριδικό σύστημα της Alfa Romeo αποτελείται από έναν turbo βενζινοκινητήρα 1,3 λίτρων απόδοσης 180 ίππων που συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων και κινεί τους εμπρός τροχούς και έναν ηλεκτρικό κινητήρα μέγιστης απόδοσης 90 kW και 250 Nm ροπής που κινεί τους πίσω τροχούς. Το σύστημα λειτουργεί σε τάση 306 V και η μπαταρία χωρητικότητας 15,5 kWh  εξασφαλίζει αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία που ξεπερνά τα 80 χλμ. σε αστικές συνθήκες.

Advertisement
Advertisement

Η συνολική αυτονομία που ξεπερνά τα 600 χλμ. καθιστούν το μοντέλο ως ένα από τα πλέον αποδοτικά Plug-in Hybrid SUV. Οι εκπομπές CO2 των 26γρμ./χλμ. μειώνουν τις εκπομπές της γκάμας της Tonale κατά 40%, ενώ η μέση κατανάλωση της έκδοσης στον κύκλο WLTP είναι μόλις 1,14λτ./100 χλμ. Με στόχο τη μέγιστη αποδοτικότητα και ευκολία χρήσης, η πλήρης φόρτιση της μπαταρίας διαρκεί λιγότερο από 2,5 ώρες, χάρη στον ενσωματωμένο φορτιστή που υποστηρίζει έως και 7,4 kW ισχύος.

Εφοδιασμένη με το σύστημα τετρακίνησης Q4, η Plug-in Hybrid Tonale μπορεί να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα  σε μόλις 6,2 δλ. και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 135 χλμ./ώρα στην αμιγώς ηλεκτρική κίνηση και τα 206 χλμ./ώρα στην υβριδική λειτουργία.

Advertisement

Ο επιλογέας του συστήματος παραμετροποίησης Alfa D.N.A. αποτελεί ήδη ένα σύμβολο του αποδοτικού σπορ χαρακτήρα των μοντέλων της μάρκας. Συγκεκριμένα η επιλογή Dynamic στοχεύει στη μέγιστη απόδοση και των δύο κινητήρων, προσφέροντας παράλληλα ακόμα πιο άμεση απόκριση των χειριστηρίων.

Αντίστοιχα, η επιλογή Natural βελτιστοποιεί τη λειτουργία για όσο το δυνατόν χαμηλότερη κατανάλωση. Η επιλογή Advance Efficiency ρυθμίζει το σύστημα με γνώμονα τη μέγιστη αποδοτικότητα και ανάκτηση ενέργειας και είναι ιδανικό για την κίνηση σε αστικές συνθήκες.

Advertisement

Η δυνατότητα αμιγώς ηλεκτρικής κίνησης προσφέρει μια χαλαρωτική εμπειρία οδήγησης, ενώ η λειτουργία E-Save επιτρέπει τη φόρτιση της μπαταρίας -εκτός από την ανάκτηση κατά την επιβράδυνση- και από τον κινητήρα.

Η Tonale Plug-in Hybrid προσφέρει μια ασφαλή, άνετη και απολαυστική εμπειρία οδήγησης, χάρη σε μια σειρά αποκλειστικών τεχνικών επιλογών. Το σύστημα τετρακίνησης Q4 διαχειρίζεται την κατανομή της ροπής που προσφέρει ο θερμικός κινητήρας των 180 ίππων στους εμπρός τροχούς και εκείνης του ηλεκτρικού κινητήρα των 90 kW που κινεί τους πίσω.

Advertisement

Όπως και οι υπόλοιπες εκδόσεις τις Tonale, η Plug-in Hybrid Q4 έχει το πιο άμεσο σύστημα διεύθυνσης στην κατηγορία, το καινοτόμο σύστημα πέδησης brake-by-wire IBS, αμορτισέρ τεχνολογίας FSD (Frequency-Selective-Damping), αλλά και ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση στην έκδοση Veloce.

H προηγμένη τεχνολογική πλατφόρμα του μοντέλου διαθέτει ένα κορυφαίο σύστημα πολυμέσων, δυνατότητα αναβαθμίσεων ΟΤΑ μέσω διαδικτύου (“Over The Air”), αλλά και αναβαθμισμένες λειτουργίες ελέγχου από απόσταση μέσω της εφαρμογής Alfa Connected Services.

Η Tonale Plug-in Hybrid Q4 θα οδηγήσει τη μάρκα στη διαδικασία “from zero to zero”, όπου από το μηδενικό επίπεδο εξηλεκτρισμού στις αρχές του 2022 θα φτάσει το 2027 να έχει μια 100% αμιγώς ηλεκτρική γκάμα. Αυτή η πορεία σε μόλις 5 χρόνια θα την καταστήσει τη μάρκα με την ταχύτερη πορεία προς την ουδετερότητα άνθρακα.

Η Tonale Plugp-in Hybrid Q4 θα είναι διαθέσιμη στις εκδόσεις Ti και Veloce, καθώς και στην έκδοση Edizione Speciale για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Οι παραγγελίες για το νέο μοντέλο αναμένεται να ξεκινήσουν το αμέσως προσεχές διάστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Alfa Romeo Tonale έλαβε το βραβείο σχεδίασης autonis
Η Tonale και το ελληνικό καλοκαίρι μέσα από τον φακό του Αλέξανδρου Λιώκη
Δοκιμή: Alfa Romeo Tonale 1.5Τ Hybrid 160 PS