Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πώς στρίβει υπό πίεση το νέο Dacia Sandero Stepway; (+video)

Ελλάδα 13:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πώς στρίβει υπό πίεση το νέο Dacia Sandero Stepway; (+video)

ΝΕΑ

Πώς στρίβει υπό πίεση το νέο Dacia Sandero Stepway; (+video)

ΝΕΑ

Το δημοφιλές crossover της Dacia πρωταγωνίστησε σε τεστ αποφυγής ταράνδου. Επηρεάζει η αυξημένη απόσταση από το έδαφος και η μαλακή ανάρτηση τις αντιδράσεις του σε καθεστώς πίεσης;

Advertisement
Advertisement

Διαθέσιμα στην Ελλάδα είναι τα νέα Dacia Sandero Streetway και Stepway, τα οποία διακρίνονται για την πιο μοντέρνα εμφάνισή τους, την αποδοτική γκάμα κινητήρων τους και τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες.

Αναμφίβολα η έκδοση που γνωρίζει τη μεγαλύτερη δημοφιλία είναι η crossover, Stepway, η οποία ξεχωρίζει για την αυξημένη απόσταση από το έδαφος και τα υψηλά επίπεδα πρακτικότητας που προσφέρει. Το μοντέλο, πριν από λίγες μέρες μπήκε στο μικροσκόπιο του EuroNCAP και έγειρε ερωτήματα με την βαθμολογία του (σ.σ. αιτία ήταν ο λιτός στάνταρ εξοπλισμός).

Τις τελευταίες ώρες, εξήχθησαν και νέα στοιχεία για την οδική συμπεριφορά του νέου Dacia Sandero Stepway, και συγκεκριμένα για το πώς «στρίβει» υπό πίεση – το λεγόμενο «τεστ αποφυγής ταράνδου». Τα συμπεράσματα είναι σαφώς πιο ενθαρρυντικά και καταδεικνύουν τα άλματα προόδου που έχει κάνει η νέα γενιά συγκριτικά με το απερχόμενο μοντέλο.

Advertisement
Advertisement

Το υπό αξιολόγηση Sandero Stepway αφορούσε την έκδοση βενζίνης-υγραερίου (LPG) με τον 1.000αρη TCe των 100 PS, ενώ τα ελαστικά ήταν τα Hankook Ventus Prime 3 (205/60 R16). Όσον αφορά τους ανθρώπους που διενήργησαν το τεστ, πρόκειται για τους Ισπανούς συναδέλφους μας από το Μέσο “km77”.

Η πρώτη απόπειρα ανάμεσα στις συστάδες κώνων έγινε σε ταχύτητα 73 km/h. Μολονότι το Sandero δεν «χτύπησε» κάποιον κώνο, παρατηρήθηκαν κάποιες κλίσεις του αμαξώματος που οφείλονται εν πολλοίς στη «μαλακή» ανάρτηση και τα 174 mm που το χωρίζουν από το έδαφος.

Advertisement

Παρ’ όλα αυτά, όπως αναφέρουν οι test drivers, οι αντιδράσεις του Sandero ήταν ικανοποιητικές και παρόμοιες με εκείνες που παρατηρήθηκαν σε άλλα subcompact SUVs, ενώ ο οδηγός ουδέποτε ένιωσε μη ασφαλής.

Advertisement

Υποστροφικές τάσεις σημειώθηκαν στα 80 km/h, μια ταχύτητα που αποτελεί «πρόκληση» για την πλειονότητα των crossover.

Μεγάλο ενδιαφέρον συγκεντρώνει και η σύγκριση του νέου Sandero Stepway με την προηγούμενη γενιά, μέσω της οποίας γινόμαστε μάρτυρες για την πρόοδο που έχει σημειωθεί.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Renault πούλησε το σύνολο των μετοχών της στη Daimler
Αυτό είναι το νέο Dacia Sandero
Μια πιθανή εκδοχή του νέου Dacia Duster