Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πως σώζει η Ferrari Purosangue τον εμβληματικό V12; (+video)

Ελλάδα 10:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πως σώζει η Ferrari Purosangue τον εμβληματικό V12; (+video)

ΝΕΑ

Πως σώζει η Ferrari Purosangue τον εμβληματικό V12; (+video)

ΝΕΑ

Στο πρώτο SUV της ιστορίας της η Ferrari θέλει να δείξει ότι αποτελεί γνήσιο τέκνο της μάρκας. Και ποιος καλύτερος τρόπος να το αποδείξει από τον εμβληματικό V12 της εταιρίας.

Advertisement
Advertisement

Μπορεί η τύχη του V12 για άλλες εταιρίες να είναι ήδη προδιαγεγραμμένη, όμως για την Ferrari αποτελεί ζωτικό κομμάτι του DNA της. Και για να το αποδείξει, όχι μόνο τον κρατά στην ζωή, αλλά θα εφοδιάσει με αυτόν το πρώτο SUV της, την από καιρό αναμενόμενη Pursangue.

Tις μέχρι τώρα φήμες επιβεβαίωσε το αφεντικό της εταιρίας, ο Benedetto Vigna, ο οποίος δήλωσε ότι εξετάστηκαν διάφορες επιλογές, όμως ήταν καθαρό ότι ο V12 ήταν ο καλύτερος συνδυασμός για τις επιδόσεις και την οδηγική εμπειρία.

Αν και η Ferrari τον τελευταίο καιρό ασχολείται με τον εξηλεκτρισμό της γκάμας της, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα την 296 GTB και τον υβριδικό V6 κινητήρα, ο V12 είναι μάλλον μία επιβεβλημένη επιλογή για την Purosangue που έχει απέναντί της αντιπάλους με V8 (Lamborghini Urus) και 12κύλινδρους κινητήρες (Bentley Bentayga).

Advertisement
Advertisement

H Ferrari είχε ήδη ανακοινώσει ότι συνεχίζει την εξέλιξη του κλασικού V12 με την κωδική ονομασία F140. Στην Purosangue αναμένεται να είναι μία εξέλιξη αυτού του κινητήρα ο οποίος παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Enzo το 2002.

Ο κινητήρας αυτός στην τελευταία του γενιά βρίσκεται ήδη στις 812 Competizione και στην Daytona SP3 αποδίδοντας 840 άλογα στις 9.250 στροφές και μέγιστη ροπή 697 Nm στις 7.250 στροφές.

Advertisement

Νεότερη ανάρτηση στην επίσημη σελίδα της Ferrari επιβεβαιώνει ότι ο V12 θα βρίσκεται κάτω από το καπό της Purosangue. Όπως λέει το σχόλιο, “o V12 ήταν πάντα μέρος του DNA μας. Μία νέα Ferrari έρχεται, φτιαγμένη χωρίς συμβιβασμούς, μία γνήσια Ferrari στην καρδιά. Με δύναμη από τον εμβληματικό V12 κινητήρα μας. Μείνετε συντονισμένοι…”.

Η Purosangue αναμένεται να παρουσιαστεί και επίσημα κάποια στιγμή μετά το μέσον της χρονιάς, ενώ οι πωλήσεις της θα ξεκινήσουν στους πρώτους μήνες του 2023. Ένα αυτοκίνητο που αναμένεται να εκτοξεύσει τις πωλήσεις της εταιρίας σε νέα ύψη. Και όπως φαίνεται ένα SUV που θα “σώσει” τον ατμοσφαιρικό V12 από τα νύχια της ηλεκτροκίνησης. Ποιος να το έλεγε αυτό στον Enzo…

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Γιατί η Ferrari απαγόρευσε στον Bieber να αγοράζει αυτοκίνητά της;
Δοκιμή: Ferrari 296 GTB
Ferrari – Lamborghini: Γιατί θα δυσκολευτούν με τα ηλεκτρικά;