Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πως σας ακούγεται ένα νέο Yugo; Με πολλές εκδόσεις;

Ελλάδα 19:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πως σας ακούγεται ένα νέο Yugo; Με πολλές εκδόσεις;

ΝΕΑ

Πως σας ακούγεται ένα νέο Yugo; Με πολλές εκδόσεις;

ΝΕΑ

Προ διετίας, ένας ταλαντούχος σχεδιαστής, είχε μοιραστεί το όραμά του για την αναβίωση του θρυλικού Yugo…

Advertisement
Advertisement

Ο Ντέγιαν Χριστόβ φαίνεται ότι έχει ανεξάντλητο ρεπερτόριο, καθώς παρουσιάζει, πλέον, μια ολόκληρη σειρά ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Που θα μπορούσε να είναι η… οικογένεια Yugo, της επόμενης ημέρας. Ο Χριστόβ είχε καταθέσει την αρχική σχεδιαστική του πρόταση στη σερβική κυβέρνηση και είχε ζητήσει, το 2021 και τη συνδρομή της Rimac.

Advertisement
Advertisement

Οι ιδέες του είχαν βρει πολύ θετική ανταπόκριση σε πολλούς φίλους του θρυλικού Yugo, αλλά και στους συμπατριώτες του, που θα ήθελαν να δουν ξανά την αναβίωση της Zastava.

Φυσικά, το θέμα είναι οικονομικό. Όμως ο δραστήριος και ιδιαίτερα ταλαντούχος designer, όχι απλώς δείχνει μια αξιοθαύμαστη επιμονή, αλλά έχει ήδη δημιουργήσει την επόμενη γενιά ηλεκτρικών οχημάτων Yugo.

Η οποία περιλαμβάνει αυτοκίνητα για όλα τα γούστα, όπως θα δούμε παρακάτω.

Advertisement

Yugo Sportover

Advertisement

Το Yugo Sportover είναι ένα πλήρως ηλεκτρικό συμπαγές hatchback, έτοιμο να ανταγωνιστεί τα VW ID.3 και Cupra Born.

Ως επίδοξος διάδοχος του ξεχασμένου σε μεγάλο βαθμό του Yugo Florida του 1987, το Sportover έχει ένα έντονα σμιλεμένο αμάξωμα με έντονα εμπρός και πίσω φτερά που τονίζουν τις ζάντες αλουμινίου μεγάλης διαμέτρου.

Yugo N-Duro

Advertisement

Ο κόσμος είναι γεμάτος από SUV εστιασμένα στον δρόμο, αλλά το όραμα του Χριστόβ, για ένα αναγεννημένο Yugo προτείνει κάτι πολύ πιο περιπετειώδες.

Το Yugo N-Duro θα μπορούσε να μοιράζεται τις βάσεις με το Sportover, αλλά είναι σκληροπυρηνικό με εμφάνιση έτοιμη για εκτός δρόμου περιπέτειες.

Yugo Roadster

Το Yugo Roadster μοιάζει με μια μινιατούρα έκδοση του Acura NSX , αλλά στην πραγματικότητα προτείνει ένα οικονομικό EV sportscar, παρόμοιο με το Mazda MX-5.

Yugo eVan

Προχωρώντας στο άλλο άκρο του φάσματος, το Yugo e-Van θα μπορούσε να διπλασιαστεί ως LCV και μίνι βαν τριών σειρών. Το concept είναι παρόμοιο σε μέγεθος με το VW ID. Buzz και θα μπορούσε να εμφανιστεί σε διάφορες παραλλαγές.

Yugo Cabrio

O Χριστόβ δημιούργησε μια cabrio έκδοση του πρώτου του σχεδίου Yugo από το 2021. Αυτό υιοθετεί ένα αμάξωμα με δύο πόρτες με αναδιπλούμενη οροφή από καμβά και τετραθέσιο εσωτερικό.

Τα περισσότερα πάνελ του αμαξώματος είναι κοινά με το τρίθυρο hatchback, συμπεριλαμβανομένου ολόκληρου του μπροστινού τμήματος, που είναι εμπνευσμένο από το αυθεντικό Yugo.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Θα αναβιώσει το θρυλικό Yugo;
Πόσα θα δίνατε για ένα Zastava Yugo Cabrio;
Ένα απίστευτο Yugo με δύο V8 κινητήρες (video)