Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσα θα δίνατε για ένα Zastava Yugo Cabrio;

Ελλάδα 7:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσα θα δίνατε για ένα Zastava Yugo Cabrio;

ΝΕΑ

Πόσα θα δίνατε για ένα Zastava Yugo Cabrio;

ΝΕΑ

Το Zastava Yugo υπήρξε ένα από τα τελευταία απομεινάρια του τέως “υπαρκτού” που όλοι λατρεύουν να μισούν. Και κάποιοι, για τους δικούς τους λόγους, εξακολουθούν να ξοδεύουν χρήματα για να το αγοράσουν.

Advertisement
Advertisement

Η εποχή που το Zastava Yugo υπήρξε μία από τις πιο χαρακτηριστικές φιγούρες των ελληνικών δρόμων έχει -ευτυχώς- περάσει ανεπιστρεπτί, έχοντας αφήσει πίσω της αρκετές αναμνήσεις και μπόλικο οδηγικό και επισκευαστικό δράμα.

Υπάρχουν όμως πυρήνες “φανατικών” σε όλο τον κόσμο που εξακολουθούν να συντηρούν τον “μύθο” του, για λόγους που άπτονται της ψυχιατρικής επιστήμης.

Advertisement
Advertisement

Το κίτρινο Yugo Cabrio που βλέπουμε στις φωτογραφίες μας είναι μία από αυτές τις περιπτώσεις. Πρόκειται για ένα μοντέλο που φτιάχτηκε το 1990, προς τα τελευταία της εταιρίας και έχει στο οδόμετρο πολύ λίγα χιλιόμετρα, γύρω στα 600.

Είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις που βγαίνει σε δημοπρασία ένα ανοιχτό Yugo και μάλιστα στην Αμερική, όπου έχει κερδίσει επάξια την χειρότερη φήμη ανάμεσα στα αυτοκίνητα της εποχής του.

Advertisement

Εκείνη την χρονιά, είχαν κατασκευαστεί μόλις 6.359 Yugo και χωρίς να υπάρχουν ακριβή στοιχεία, προφανώς τα ανοιχτά ήταν ελάχιστα ανάμεσά τους. Το συγκεκριμένο πάντως έχει διατηρηθεί σε αρκετά καλή κατάσταση, θυμίζοντας

Advertisement

Μάλιστα κάτω από το καπό έχει τον καινούργιο τότε κινητήρα του 1,3 λίτρου, τετρακύλινδρο με επικεφαλής εκκεντροφόρο και πεντατάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων.

Η εταιρία είχε πάει αρκετά καλά σε εξαγωγές στις ΗΠΑ, έχοντας καλύτερη χρονιά το 1987 όταν είχαν πωληθεί σχεδόν 49.000 μοντέλα. Όμως μετά ακολούθησε πτωτική πορεία, μέχρι τον βομβαρδισμό του εργοστασίου και το αναγκαστικό κλείσιμό του.

Advertisement

Όσο για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο των φωτογραφιών μας, η τιμή που έπιασε ήταν λίγο πάνω από τα 10.000 ευρώ. Όχι και άσχημα για ένα αυτοκίνητο που αρκετοί θυμούνται με νοσταλγία και οι περισσότεροι με τρόμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οδοιπορικό στην Κεντρική Ευρώπη με ένα Zastava Yugo
Θα δίνατε 8.900 ευρώ για ένα Zastava του 1976;
Δημοπρασία για τους Dukes με τις υπογραφές των πρωταγωνιστών (video)