Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ένα απίστευτο Yugo με δύο V8 κινητήρες (video)

Ελλάδα 0:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένα απίστευτο Yugo με δύο V8 κινητήρες (video)

ΝΕΑ

Ένα απίστευτο Yugo με δύο V8 κινητήρες (video)

ΝΕΑ

Ένα ταπεινό Yugo που πλέον φιλοξενεί δύο κινητήρες V8 από Cadillac με συνολική απόδοση 1.000 ίππων είναι η απόδειξη πως η φαντασία δεν έχει όρια.

Advertisement
Advertisement

Το Zastava Yugo δημιουργήθηκε για να παίξει το ρόλο ενός πολύ φθηνού λαϊκού μοντέλου με κύρια στόχευση στις αγορές της ανατολικής Ευρώπης που όμως λόγο του εξαιρετικά προσιτού του χαρακτήρα γνώρισε αρκετή επιτυχία και σε πολλές ακόμα αγορές. Σίγουρα δεν μιλάμε για ένα αυτοκίνητο που θα μιλήσει στην καρδιά των petrolheads όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να αποτελέσει και έμπνευση για τρελές μετατροπές όπως του συγκεκριμένου Yugo που πρόσφατα ανέβηκε σε σελίδα πωλήσεων.

10 πράγματα που δεν γνωρίζατε για το αξέχαστο Yugo

Η μεγάλη μηχανική συγγένεια με μοντέλα της Fiat έχει κατά καιρούς δώσει την αφορμή για μετατροπές με δυνατούς κινητήρες της ιταλικής εταιρίας ενώ μια από τις πιο extreme δημιουργίες είναι αυτή με μηχανικά μέρη από Lancia Integrale. Ωστόσο το συγκεκριμένο Yugo αποτελεί την υλοποίηση μιας ακόμα πιο ακραίας ιδέας κάτι που εν μέρει φανερώνει και η εξωτερική εμφάνιση με τους φουσκωμένους θόλους και τις ζάντες από Chevrolet Corvette.

Advertisement
Advertisement

Η πραγματική έκπληξη κρύβεται όμως κάτω από την εμφάνιση καθώς το Yugo κινείται όχι από έναν αλλά από δύο κινητήρες και μάλιστα V8 των 8.2 λίτρων έκαστος, από Cadillac Eldorado. Καθένας από αυτούς κινεί και από έναν άξονα κάνοντας έτσι το Yugo και τετρακίνητο. Βέβαια ο δημιουργός του δεν συνιστά την συνεχή ταυτόχρονη λειτουργία και των δύο κινητήρων καθώς αυτό δημιουργεί μεγάλο φορτίο στο σύστημα ψύξης που είναι κοινό. Το αυτοκίνητο ανέβηκε πρόσφατα στις σελίδες πωλήσεων του Facebook με τιμή που φθάνει τα 25.500 δολάρια και σίγουρα πρέπει να μιλάμε για το πιο δυνατό Yugo στον πλανήτη όμως μάλλον θα είναι δύσκολο να βρεθεί αυτός που θα αποφασίσει να ξοδέψει ένα τόσο μεγάλο ποσό για ένα Yugo.

Διαβάστε επίσης:
Ένα Lada Niva από Γερμανία- και για λίγους

Πωλείται Lada με μοτέρ από Lancia Integrale…σε τιμή ευκαιρίας!

Advertisement