Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πώς προστατεύω το αυτοκίνητό μου από τους κλέφτες;

Ελλάδα 2:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πώς προστατεύω το αυτοκίνητό μου από τους κλέφτες;

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πώς προστατεύω το αυτοκίνητό μου από τους κλέφτες;

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Το Newsauto προσφέρει μερικές απλές συμβουλές για το πώς μπορείτε να προστατεύσετε το αυτοκίνητό σας και να κοιμάστε ήσυχοι.

Advertisement
Advertisement

Δεν έχει σημασία πόσο καινούριο ή παλιό είναι το αυτοκίνητό μας. Το τελευταίο, αποτελεί πολύτιμο σύμμαχο στις καθημερινές μας μετακινήσεις και έχουμε μοχθήσει για να το κάνουμε δικό μας. Επομένως, ουδείς θα ήθελε να ξυπνήσει ένα πρωί και να διαπιστώσει έντρομος πως αυτό δεν βρίσκεται στη θέση που το άφησε το προηγούμενο βράδυ.

Αναμφίβολα, οι ιδιοκτήτες ενός σύγχρονου αυτοκινήτου έχουν το κεφάλι τους πιο ήσυχο, μιας και το ΙΧ τους εφοδιάζεται με προηγμένα αντικλεπτικά συστήματα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το στάνταρ -εδώ και πάνω από δύο δεκαετίες- immobilizer που εμποδίζει την εκκίνηση του αυτοκινήτου από οποιοδήποτε άλλο κλειδί, πέραν του εξουσιοδοτημένου.

Από την άλλη, άπαντες οφείλουν να λαμβάνουν υπόψη ότι οι επίδοξοι ληστές, διυλίζουν τον κώνωπα, και επινοούν προηγμένες τεχνικές που μπορούν να διασπάσουν τη θωράκιση των αυτοκινήτων. Χρέος, λοιπόν, όλων μας είναι να λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα που θα κάνουν τη ζωή των επίδοξων ληστών, δυσκολότερη.

Advertisement
Advertisement

Καμιά φορά η πιο απλή σκέψη είναι και η πιο αποτελεσματική. Αυτό, ισχύει και στην περίπτωση που η δράση των λιστών βασίζεται στους αναμεταδότες σήματος (relay theft). Και αναφερόμαστε στη μεθοδολογία που περιλαμβάνει τη χρήση ενός ειδικού ηλεκτρονικού εξοπλισμού με τη βοήθεια του οποίου οι επίδοξοι κλέφτες αποσπούν το σήμα του κλειδιού (τύπου keyless) που βρίσκεται εντός του σπιτιού με αποτέλεσμα να καταφέρουν να ξεκλειδώσουν και να εκκινήσουν το όχημα.

Εφόσον, λοιπόν, παρκάρετε το όχημα στο σπίτι σας, καλό είναι να φυλάσσετε τα κλειδιά σε ένα ασφαλές μέρος, όσο το δυνατόν πιο μακριά από το αυτοκίνητό σας. Ασπίδα προστασίας παρέχουν και πολλοί εξελιγμένοι συναγερμοί που παρέχουν πολλά επίπεδα ασφαλείας, αποτρέποντας την εκκίνηση του κινητήρα.

Advertisement

Όταν ο ήλιος βράζει, ενδείκνυται -προτού απομακρυνθείτε από το όχημα- να αφήσετε το παράθυρο ελαφρώς ανοιχτό. Από την άλλη, ένα ανοιχτό παράθυρο αποτελεί δέλεαρ για τον επίδοξο κλέφτη.

Παράλληλα, όσο βρίσκεστε μέσα στο όχημα, πρέπει να κλειδώνετε τις πόρτες. Μόνο λίγα δεν είναι τα περιστατικά που κάποιοι ληστές έδρασαν σαν… ταχυδακτυλουργοί σε ένα κόκκινο φανάρι, αποσπώντας εν ριπή οφθαλμού τσάντες ή άλλα πολύτιμα αντικείμενα από την καμπίνα.

Advertisement

Φυσικά, κρίνεται απαραίτητο να μην τοποθετείτε τα πολύτιμα αντικείμενά σας σε περίοπτη θέση στην καμπίνα. Διαφορετικά θα… ανοίξετε την όρεξη στους ληστές.

Ακόμα, αν στρίψουμε τους τροχούς του αυτοκινήτου μας προς τη μεριά του πεζοδρομίου και απενεργοποιήσουμε τον κινητήρα με την «ταχύτητα μέσα», θα μειώσουμε σημαντικά τις πιθανότητες κλοπής, ειδικά στην περίπτωση που επιχειρήσουν να το ρυμουλκήσουν.

Advertisement

Εφόσον θέλετε να κοιμάστε… πιο ήσυχοι, καλό θα ήταν να τοποθετήσετε ένα αντικλεπτικό μπαστούνι. Με το που αντικρίσουν οι κλέφτες το συγκεκριμένο εξάρτημα, θα αποθαρρυνθούν, μιας και για να το ξεφορτωθούν θα κληθούν να αφιερώσουν πάρα πολύ χρόνο.

Τέλος, ιδιαίτερα πολύτιμη μπορεί να αποδειχθεί και η αγορά ενός συστήματος εντοπισμού οχήματος (GPS Tracker). Εφόσον, έχει κλαπεί το όχημά σας, θα γνωρίζετε την ακριβή τοποθεσία του και θα παρέχετε πολύτιμη βοήθεια στις αστυνομικές αρχές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έκλεψε Audi με επιβάτη να κοιμάται στο πίσω κάθισμα!
Μία απλή πατέντα για να μην σου κλέψουν το αυτοκίνητο (+video)
Απίστευτο: Γιατί εγκατέλειψαν στη μέση την κλοπή και έφυγαν τρέχοντας; (+video)