Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Απίστευτο: Γιατί εγκατέλειψαν στη μέση την κλοπή και έφυγαν τρέχοντας; (+video)

Ελλάδα 23:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Απίστευτο: Γιατί εγκατέλειψαν στη μέση την κλοπή και έφυγαν τρέχοντας; (+video)

ΝΕΑ

Απίστευτο: Γιατί εγκατέλειψαν στη μέση την κλοπή και έφυγαν τρέχοντας; (+video)

ΝΕΑ

Tρεις κλέφτες αυτοκινήτων στο Detroit βρέθηκαν μπροστά στο απόλυτο αντικλεπτικό για τις ΗΠΑ και έτσι έφυγαν τρέχοντας σαν τα ποντίκια αφήνοντας άθικτη τη λεία τους.

Advertisement
Advertisement

Η σκηνή που έχει καταγράψει κάμερα ασφαλείας και δόθηκε από την αστυνομία του Detroit στην δημοσιότητα προκαλεί θυμηδία, με την παράξενη κατάληξη που είχε ένα ακόμα περιστατικό αυτοκινητο-πειρατίας από τα πολλά που γίνονται καθημερινά στις ΗΠΑ.

Όπως μαθαίνουμε από την περιγραφή που δόθηκε στον λογαριασμό του twitter της Αστυνομίας του Detroit, δύο άνδρες κάθονταν μέσα σε ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο για αρκετή ώρα και συζητούσαν. Το αυτοκίνητο είναι ένα Acura TSX του 2006 το οποίο όπως αποδείχτηκε λίγο αργότερα είχε ένα μυστικό όπλο στην φαρέτρα του.

Ξαφνικά εμφανίζονται στο σημείο τρεις επίδοξοι κλέφτες οι οποίοι με προτεταμένα τα όπλα αναγκάζουν τους επιβάτες να βγουν από το αυτοκίνητο και να απομακρυνθούν. Στη συνέχεια μπαίνουν μέσα και ενώ αναμένεται η συνήθης εξέλιξη μίας ακόμα κλοπής, βλέπουμε τους ληστές μετά από λίγα δευτερόλεπτα να βγαίνουν από το αυτοκίνητο και να τρέχουν σαν τα ποντίκια να εξαφανιστούν από το σημείο.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με την αναφορά της Αστυνομίας, ο λόγος που οι επίδοξοι κλέφτες είχαν αυτή την αντίδραση ήταν ότι βρέθηκαν μπροστά σε ένα ανυπέρβλητο εμπόδιο: το μηχανικό κιβώτιο. Το συγκεκριμένο Acura είχε χειροκίνητο κιβώτιο, κάτι που δεν είχαν προβλέψει οι συγκεκριμένοι κλέφτες και προφανώς κανείς από τους τρεις δεν γνώριζε να το χρησιμοποιεί.

Και αν αυτό μας φαίνεται παράξενο, είναι χαρακτηριστικό το αποτέλεσμα μιας έρευνας που δημοσιεύτηκε στην Αμερική ήδη από το 2016, όπου μόνο το 18% γνώριζε πως να οδηγεί αυτοκίνητο με μηχανικό κιβώτιο. Μετά από πέντε χρόνια, το ποσοστό αυτό θα είναι σίγουρα ακόμα μικρότερο, ιδίως όταν πλέον και οι Ευρωπαίοι κατασκευαστές έχουν παραδοθεί στην ευκολία χρήσης των αυτόματων κιβωτίων.

Είναι λοιπόν το χειροκίνητο κιβώτιο το απόλυτο αντικλεπτικό; Για τις ΗΠΑ τουλάχιστον ναι! Με την τροπή πάντως που έχουν πάρει τα πράγματα και στην ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία, μην απορήσετε αν σε λίγα χρόνια ο παλιός καλός λεβιές και ένα τρίτο παράξενο πεντάλ κάνουν την ίδια δουλειά και στα δικά μας μέρη.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Σαρώνει την Ευρώπη ο νέος τρόπος κλοπής αυτοκινήτων – Επιλέγουν Γυναίκες με παιδιά – VIDEO
Κλοπή αυτοκινήτων σε απευθείας μετάδοση (VIDEO)
Χωρίς χειροκίνητο κιβώτιο η Porsche 911 GT3 στην Καλιφόρνια