Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πως προχωρούν τα έργα στην Εγνατία Οδό;

Ελλάδα 7:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πως προχωρούν τα έργα στην Εγνατία Οδό;

ΝΕΑ

Πως προχωρούν τα έργα στην Εγνατία Οδό;

ΝΕΑ

Ουσιαστικές εξελίξεις αναμένεται να φέρει το 2024 στα μεγάλα έργα που υλοποιεί η Εγνατία Οδός Α.Ε.

Advertisement
Advertisement

Με το ξεκίνημα του νέου έτους δύο έργα αναμένεται να ολοκληρωθούν, ενώ σε ακόμα δύο, θα δρομολογηθούν οι εξελίξεις για την ολοκλήρωσή τους.

Το μεγάλο έργο της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» για την σύνδεση του ΟΛΘ με το δίκτυο αυτοκινητόδρομων της χώρας, έχει διαχωριστεί στο νότιο και το βόρειο τμήμα.

Οι εργασίες του νότιου τμήματος προχωρούν με καλούς ρυθμούς και αν δεν υπάρξουν σημαντικές καθυστερήσεις θα μπορέσει να ολοκληρωθεί εντός του 2024.

Advertisement
Advertisement

Αντίθετα, στο βόρειο τμήμα υπάρχουν σημαντικές καθυστερήσεις, λόγω απαλλοτριώσεων. Από τη στιγμή που ο ανάδοχος θα έχει τις απαραίτητες εκτάσεις, εκτιμάται ότι θα χρειαστεί  ένας χρόνος, για την ολοκλήρωση. Αυτό σημαίνει πως στην καλύτερη περίπτωση, αυτό θα μπορέσει να γίνει μέχρι τις αρχές του 2026.

Σε ό,τι αφορά στη σήραγγα Κλεισούρας, που εντάσσεται στην ευρύτερη εργολαβία της επαρχιακής οδού Καστοριάς-Πτολεμαΐδας τα πράγματα εξελίσσονται ομαλά. Το έργο εκτελείται στο τμήμα ρέμα Κωτούρη-όρια Νομού Κοζάνης. Η ολοκλήρωση του έργου εκτιμάται για το πρώτο τρίμηνο του 2026.

 

Advertisement

Ανάλογη εικόνα παρουσιάζει και το έργο το τμήμα Δημάριο-Ελληνοβουλγαρικά σύνορα στον κάθετο άξονα Ξάνθη-Σύνορα

Στάσιμο λόγω των προσφυγών παραμένει το τέταρτο μεγάλο έργο που έχει αναλάβει η Εγνατία Οδός Α.Ε. για το τμήμα Εχίνος-Δημάριο του ίδιου άξονα. Ο διαγωνισμός είναι σε εξέλιξη εδώ και δύο έτη, αλλά έχει αποτελέσει αντικείμενο δικαστικής αντιπαράθεσης για δύο εταιρείες που το διεκδικούν.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Λαμία – Εγνατία Οδός σε μιάμιση ώρα!
Εγνατία Οδός: Διπλός διαγωνισμός για τη συντήρηση-λειτουργία του άξονα
Από πότε αρχίζει η «ανέπαφη» πληρωμή στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς;