Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πώς πήγαν τα επαγγελματικά VW το 2023;

Ελλάδα 9:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πώς πήγαν τα επαγγελματικά VW το 2023;

ΝΕΑ

Πώς πήγαν τα επαγγελματικά VW το 2023;

ΝΕΑ

Πολύ επιτυχημένο ήταν το 2023 για την VWCV, που είδε μία σημαντική αύξηση στις πωλήσεις συγκριτικά με το 2022.

Advertisement
Advertisement

Το 2023, η Volkswagen Επαγγελματικά Οχήματα (VWCV) παρέδωσε στους πελάτες της συνολικά 409.400 αυτοκίνητα.

Το νούμερο αυτό αντιστοιχεί σε αύξηση 24,6% σε σχέση με το 2022, όταν οι επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία και η αβεβαιότητα στις αλυσίδες εφοδιασμού περιόρισαν σημαντικά την παραγωγή και την παράδοση αυτοκινήτων στους πελάτες.

Σε σχέση με το προηγούμενο έτος όλες οι παγκόσμιες αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται η VWCV παρουσίασαν αξιοσημείωτη, κατά κανόνα διψήφια αύξηση των παραδόσεων.

Advertisement
Advertisement

Η αύξηση αυτή αφορά όλα τα μοντέλα. Χάρη στη συνεχή αύξηση των παραδόσεων του αμιγώς ηλεκτρικού ID. Buzz κατά τη διάρκεια του έτους, ο αριθμός των ηλεκτρικών μοντέλων που παραδόθηκαν σχεδόν τετραπλασιάστηκε.

Από τις 7.500 μονάδες που ήταν το 2022, στις 29.300 για το 2023, ενώ και το μερίδιο των ηλεκτρικών μοντέλων που πωλήθηκαν από την VWCV ανήλθε σε 7,1%.

Θεαματική αύξηση στην ελληνική αγορά

Σε σχέση με το 2022 πέρυσι η Volkswagen Επαγγελματικά Οχήματα σημείωσε εντυπωσιακή αύξηση πωλήσεων στην ελληνική αγορά. Οι πωλήσεις της μάρκας αυξήθηκαν κατά 170% και αντιστοιχούν σε ένα μερίδιο αγοράς μεγαλύτερο κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες.

Advertisement

Η αύξηση 170% στις πωλήσεις επαγγελματικών οχημάτων δείχνει ότι οι επιχειρηματίες και οι επαγγελματίες στην Ελλάδα βρίσκουν τα προϊόντα της VW πολύ ελκυστικά και αρκετά αξιόπιστα για τις επιχειρηματικές τους ανάγκες.

Νέα και ανανεωμένα μοντέλα μέσα στο 2024

Το 2024, η VWCV θα παρουσιάσει κάθε της μοντέλο, είτε ως εντελώς νέο, είτε ως μία αναβαθμισμένη έκδοση του υπάρχοντος.

Advertisement

Η VWCV θα γιορτάσει με τη Παγκόσμια πρεμιέρα του νέου Transporter, συμπληρώνοντας την τριάδα μαζί με τα ID. Buzz και το Multivan.

Έτσι, η VWCV θα προσφέρει σε κάθε πελάτη το κατάλληλο αυτοκίνητο για να καλύψει τις ατομικές του ανάγκες. Το νέο California θα κάνει επίσης το παγκόσμιο ντεμπούτο του το 2024, ενώ το ID. Buzz θα αποκτήσει GTX έκδοση με μακρύ μεταξόνιο και επτά θέσεις.

Το Multivan θα αποκτήσει plug-in υβριδική τετρακίνητη έκδοση και θα διαθέτει ακόμη μεγαλύτερη ηλεκτρική αυτονομία. Τα Crafter και Caddy αναμένεται και αυτά να λάβουν επίσης αναβαθμίσεις.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
VW: Σημαντική αύξηση των πωλήσεων το 2023
Αυτό το μοντέλο θα αντικαταστήσει το Volkswagen Tiguan Allspace
Η VW ενσωματώνει το ChatGPT στα μοντέλα της