Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτό το μοντέλο θα αντικαταστήσει το Volkswagen Tiguan Allspace

Ελλάδα 0:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό το μοντέλο θα αντικαταστήσει το Volkswagen Tiguan Allspace

ΝΕΑ

Αυτό το μοντέλο θα αντικαταστήσει το Volkswagen Tiguan Allspace

ΝΕΑ

Τα στελέχη της Volkswagen έχουν αποφασίσει να αποσύρουν το Tiguan Allspace -την επταθέσια έκδοση του SUV μοντέλου της- και τη θέση του να πάρει το Tayron.

Advertisement
Advertisement

Το Tiguan Allspace παρουσιάστηκε το 2019 με σκοπό να είναι διαθέσιμο τόσο στην ευρωπαϊκή αγορά όσο και στην κινεζική, ενώ δεν έλειψαν οι βλέψεις των ανθρώπων της Volkswagen και για την αντίστοιχη των ΗΠΑ.

Η δημιουργία του βασίστηκε στο Tayron, το επταθέσιο SUV που βασίστηκε στο Tiguan, το οποίο ξεκίνησε να κατασκευάζεται έναν χρόνο νωρίτερα (σημ.: το 2018) στην Κίνα από την FAW-Volkswagen Automobile, την εταιρεία που έχουν συστήσει εκεί ο Όμιλος Volkswagen και ο Όμιλος FAW.

Στο πλαίσιο αναδιαμόρφωσης του στρατηγικού επιχειρηματικού σχεδίου της γερμανικής εταιρείας αποφασίστηκε ότι η καινούργια γενιά του Tayron θα αντικαταστήσει το Tiguan Allspace.

Advertisement
Advertisement

Ο Τόμας Σέφερ, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου VW δήλωσε ότι το νέο μοντέλο εκτός από την Κίνα θα κατασκευάζεται και στην Ευρώπη (στη Γερμανία) όσο και στο Μεξικό.

Το νέο Tayron βασίζεται στην πλατφόρμα «MQB Evo» η οποία επιτρέπει την ενσωμάτωση συστήματος ήπιας υβριδικής διάταξης 48 Volt στον κινητήρα. Σύμφωνα με δημοσίευμα του βρετανικού Autocar, το Tayron έχει πιο σφιχτή ρύθμιση στην ανάρτησή του (συγκριτικά με αυτή του Tiguan Allspace) και θα είναι μεγαλύτερο σε διαστάσεις.

Advertisement

Η FAW-Volkswagen κατέθεσε στο Υπουργείο Βιομηχανίας και Πληροφορικής της Κίνας τον κατάλογο που αφορά στο μοντέλο, το οποίο στη χώρα θα εξακολουθεί να πωλείται με την ονομασία Tiguan L Pro. Σε αυτόν υπάρχουν οι φωτογραφίες του, ο οδηγός για τον εξοπλισμό του όπως και τεχνικά στοιχεία του. Σύμφωνα με αυτά, το μήκος του Tayron φτάνει τα 4.735 χλστμ., το πλάτος του τα 1.859 χλστμ. και το ύψος του τα 1.682 χλστμ.

Advertisement

Αυτό σημαίνει ότι το αμάξωμα του νέου Tayron είναι κατά 197 χλστμ. πιο μακρύ, κατά 17 χλστμ. ευρύτερο και κατά 43 χλστμ. πιο ψηλό σε σχέση με το πενταθέσιο Tiguan. Επίσης, το μεταξόνιό του φτάνει τα 2.791 χλστμ., αυξημένο κατά 111 χλστμ. συγκριτικά.

Τέλος, αναφορικά με τους κινητήρες, η Volkswagen επιβεβαίωσε ότι το νέο Tayron θα διατίθεται ευρωπαϊκή αγορά τόσο με τον 2.0 TSI όσο και με τον 2.0 TDI που διαθέτουν σύστημα ήπιας υβριδικής διάταξης 48 Volt. Επίσης, θα πωλείται και με το Plug-in Hybrid σύστημα, είτε στην εκδοχή των 204 ίππων είτε σε αυτή με τους 272 ίππους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η VW εξελίσσει το αυτόματο παρκάρισμα και τα… ρομπότ φόρτισης
Πολύ μικρό, αλλά και πολύ… σκληρό για να πεθάνει το VW Up!
Η Volkswagen ανανέωσε το Tiguan Allspace

Advertisement