Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πώς περνάς τέλεια με μία Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio (+video)

Ελλάδα 13:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πώς περνάς τέλεια με μία Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio (+video)

ΝΕΑ

Πώς περνάς τέλεια με μία Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio (+video)

ΝΕΑ

Πάμε στο αυτοκινητοδρόμιο της πόλης των Μεγάρων και καταγράφουμε τη συμβίωση των συντακτών του Newsauto και του περιοδικού CAR με την Giulia των 510 ίππων…

Advertisement
Advertisement

Η Alfa Romeo μπορεί να μην διαθέτει μεγάλη γκάμα μοντέλων, αυτό όμως δε σημαίνει πως ο κόσμος δεν ασχολείται μαζί της. Το αντίθετο θα λέγαμε, καθώς περιμένει την αναγέννησή της, ενώ προς το παρόν περιορίζεται στις υπάρχουσες Giulia και Stelvio.

Τόσο η Giulia όσο και η Stelvio διαθέτουν στην γκάμα τους την κορυφαία έκδοση Quadrifoglio, με σήμα το πράσινο τετράφυλλο τριφύλλι. Οι γνώστες ξέρουν πως κάθε Alfa Romeo που έχει πάνω της αυτό το λογότυπο είναι ξεχωριστή, με ιδιαίτερα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά αλλά πάνω απ’ όλα διαθέτει εκρηκτικές επιδόσεις.

Στην Ελλάδα οι διαθέσιμες Quadrifoglio είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού, οπότε είναι λογικό κάθε φορά που μία τέτοια κάνει την εμφάνισή της να προκαλεί τα βλέμματα. Πριν από λίγες ημέρες οι συνάδερφοι από το περιοδικό CAR και Newsauto Κώστας Χαριάτης και Γιώργος Σαργιαννίδης, ταξίδεψαν μέχρι την Ιταλία για να φέρουν στην Ελλάδα μία Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio, προκειμένου να την δοκιμάσουμε στο αυτοκινητοδρόμιο της πόλης των Μεγάρων.

Advertisement
Advertisement

Αυτό το κάτι που… θέλεις

Η εμπειρία ενός τέτοιου ταξιδιού είναι μοναδική και θα πρέπει να το ζήσει κανείς για να καταλάβεις πόσο σημαντικό είναι να βρίσκεσαι στην έδρα της ιταλικής φίρμας, να φεύγεις από εκεί με την Giulia Quadrifoglio και να ταξιδεύεις «καταπίνοντας» εκατοντάδες χιλιόμετρα. Η σειρά επεισοδίων του Newsauto θα σας ταξιδέψει σε αυτό το συναρπαστικό ταξίδι που θα ζήλευαν πολλοί…

Advertisement

Video: Με την Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio στο Maranello (Επ.2)

Advertisement

Όπως ήταν αναμενόμενο αρπάξαμε την ευκαιρία και την ημέρα της οδήγησης, των φωτογραφήσεων και χρονομετρήσεων βρεθήκαμε στην πίστα των Μεγάρων με όλη την ομάδα του περιοδικού CAR αλλά και του Newsauto. Καταγράψαμε εικόνες από την συνάντηση στην πίστα, ζητήσαμε τις απόψεις όλων αυτών που βρέθηκαν πίσω από το τιμόνι της και δεν χάσαμε την ευκαιρία να κάνουμε και μερικούς γύρους. Κατά γενική ομολογία, η δύναμη του αυτοκινήτου και το στήσιμο ήταν αυτά που κέντρισαν το ενδιαφέρον όλων όσων οδήγησαν τη χρυσαφί Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio. Άλλωστε σε αυτό το περιβάλλον καταλαβαίνεις και την πραγματική αξία του συγκεκριμένου μοντέλου αλλά και γιατί θα πρέπει να πληρώσεις 106.000 ευρώ (στην Ελλάδα) για την κάνεις δική σου.

Backstage…

Advertisement

Να σημειώσουμε πως η Giulia Quadrifoglio εφοδιάζεται με κινητήρα βενζίνης biturbo χωρητικότητας 2.9 λίτρων ο οποίος αποδίδει 510 ίππους και παράγει 600Nm ροπής μεταξύ 2.500 και 5.000 σ.α.λ. Ο συγκεκριμένος συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων προσφέροντας πολύ γρήγορες αλλαγές (σε 150 χιλιοστά του δευτερολέπτου σε λειτουργία Race). Στη γλώσσα των αριθμών η επιτάχυνση από στάση στα 100χλμ./ώρα έρχεται σε 3,9 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 307 χλμ./ώρα.

Πόσο γρήγορη είναι η Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio στην πράξη; (+vid)

Επειδή όμως τα πολλά λόγια είναι φτώχεια και οι εικόνες στην περίπτωση της ιταλίδας καλλονής μιλούν από μόνες της, απλά απολαύστε το παρακάτω video και αφήστε τη φαντασία σας να οργιάσει.

Περισσότερες πληροφορίες για την Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio μπορείτε να διαβάσετε στο νέο τεύχος του περιοδικού CAR που θα κυκλοφορήσει την Κυριακή 6 Ιουνίου με την εφημερίδα Πρώτο Θέμα.

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Video: Παραλαμβάνοντας την Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio από το Arese (Επ.1)
Video: Με την Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio στο Maranello (Επ.2)
Μία ακόμα Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio πουλήθηκε στην Ελλάδα…