Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πως να κάνετε το αυτοκίνητό σας σινεμά!

Ελλάδα 2:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πως να κάνετε το αυτοκίνητό σας σινεμά!

ΝΕΑ

Πως να κάνετε το αυτοκίνητό σας σινεμά!

ΝΕΑ

Όσο η τεχνολογία εξελίσσεται τόσο και καινούργιες ιδέες θα κάνουν την εμφάνισή τους. Ακόμα και οι πιο αναπάντεχες.

Advertisement
Advertisement

Όσο τα αυτοκίνητα γίνονται διαρκώς και περισσότερο χώροι ψυχαγωγίας και διασκέδασης, τόσο οι κατασκευαστές θα αναζητούν νέες λύσεις και ιδέες για το πως θα εκμεταλλευτούν και την παραμικρή επιφάνεια για προβολή περιεχομένου.

Και από αυτή την νέα κατάσταση δεν θα μπορούσε να εξαιρεθεί ακόμα και το παρμπρίζ. Μέχρι σήμερα η μόνη “παρασπονδία” που είχε επιτραπεί ήταν τα head up display, τα οποία προβάλλουν πάνω στο παρμπρίζ κάποιες βασικές πληροφορίες για την κίνηση του οχήματος.

Όμως η Toyota, έρχεται να πάει τα πράγματα ακόμα πιο πέρα. Και με μία πατέντα που κατέθεσε φέρνει την διασκέδαση των πίσω επιβατών σε νέα επίπεδα.

Advertisement
Advertisement

To δίπλωμα ευρεσιτεχνίας περιλαμβάνει δύο διαφορετικά Head Up Display. Το πρώτο είναι μπροστά από τον οδηγό και θα έχει τις κλασικές λειτουργίες. Οι πίσω επιβάτες θα έχουν την δυνατότητα να έχουν πρόσβαση σε ένα άλλο HUD το οποίο όμως θα προβάλλει δεδομένα που θα αφορούν μόνο αυτούς.

Αυτό σημαίνει ότι οι επιβάτες θα έχουν πρόσβαση σε όλα τα είδη περιεχομένου, μεταξύ των οποίων και παιχνίδια τα οποία θα μπορούν να προβληθούν μπροστά στα μάτια τους.

Advertisement

Με βάση το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το περιεχόμενο από το HUD θα προβάλλεται περίπου στην περιοχή των προσκέφαλων των εμπρός καθισμάτων. Και οι επιβάτες θα μπορούν να επιλέγουν τι θέλουν να δουν μέσω ειδικών γυαλιών που θα φορούν.

Η κύρια χρήση θα μπορούσε να είναι τα videogames, με τους επιβάτες να μπορούν να συνδέουν χειριστήρια. Αυτό θα αλλάξει συνολικά την αντίληψή μας για την καμπίνα των επιβατών ενώ απαλάσσει τις εταιρίες από την ανάγκη εγκατάστασης ακριβών οθονών για τα πίσω καθίσματα.

Advertisement

Προφανώς και υπάρχουν αρκετές δυσκολίες σε αυτή την τεχνολογία, όπως για παράδειγμα η χαμηλή ανάλυση σε σχέση με μία οθόνη, όμως γίνεται μία αρχή για μία εντελώς νέα διάσταση του ταξιδιού και της αξιοποίησης της καμπίνας των επιβατών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οδηγούμε το νέο Toyota Prius Plug in Hybrid στην Αττική
Απέραντη διασκέδαση με Toyota GR Yaris (+video)
Η Toyota GR Corolla έχει πάνω από 300 άλογα; (+video)