Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πώς να γίνουν «καπνός»… 35.000 ευρώ σε ένα λεπτό! (+video)

Ελλάδα 4:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πώς να γίνουν «καπνός»… 35.000 ευρώ σε ένα λεπτό! (+video)

ΝΕΑ

Πώς να γίνουν «καπνός»… 35.000 ευρώ σε ένα λεπτό! (+video)

ΝΕΑ

Τα drift είναι μία εντυπωσιακή και διασκεδαστική υπόθεση. Αρκεί να μην γίνονται με μία Bugatti Chiron.

Advertisement
Advertisement

Το ντριφτάρισμα και το κάψιμο των ελαστικών (πάντα σε σημείο που είναι ασφαλές να γίνεται) αποτελεί μία ιεροτελεστία για τους οδηγούς που γνωρίζουν και απολαμβάνουν αυτή την τέχνη.

Υπάρχουν αυτοκίνητα που είναι κομμένα και ραμμένα για αυτό τον σκοπό. Ελαφρά, πισωκίνητα σπορ μοντέλα, που μπορούν να πηγαίνουν με το πλάι μέχρι να μείνουν οι… ζάντες.

Κανείς όμως δεν σκέφτεται ότι σε αυτό το παιχνίδι θα μπορούσε να μπει και η Bugatti Chiron. Μιλάμε για ένα υπεραυτοκίνητο που δεν φτιάχτηκε για “καγκουριές”, αλλά για να επιτυγχάνει μοναδικά ρεκόρ υψηλών ταχυτήτων.

Advertisement
Advertisement

Η εταιρία όμως αποφάσισε να πάει κόντρα σε όλο αυτό το σενάριο, και έβαλε μία Chiron Pur Sport να “κάψει λάστιχο”. Η αφορμή και η δικαιολογία βρέθηκε βάζοντας το αυτοκίνητο να κάνει ένα τεράστιο “C” με το πίσω μέρος του να ντριφτάρει. Ένα “C” το οποίο είναι χαρακτηριστικό σημάδι του σχεδίου της Chiron στο πλάι.

Στο video που έδωσε η εταιρία η Pur Sport ξεκινά με ένα μεγαλοπρεπές burn out, επιταχύνοντας με φουλ γκάζι σε ένα αεροδρόμιο. Αφού αναπτύξει ταχύτητα ξεκινά ένα ατελείωτο drift με το οποίο σχηματίζει ένα τεράστιο “C” πάνω στην άσφαλτο.

Advertisement

Το υπεραυτοκίνητο το οποίο οδηγείται από έναν δοκιμαστή της εταιρίας τον Sven Bohnhorst, βάζει κάτω τα 1.500 άλογα και τα 1.600 Νm ροπής, και πραγματικά εντυπωσιάζει με τις ικανότητές του να κάνει και drift.

H αποστολή εκτελέστηκε με επιτυχία όπως διαπιστώνουμε από την λήψη του drone και το μεγάλο C που σχηματίστηκε στην άσφαλτο.

Advertisement

Το ίδιο όμως… εκτελέστηκαν και τα τέσσερα Michelin Pilot Sport Cup 2R, τα οποία είναι ειδικά φτιαγμένα για την Chiron. Και το κόστος τους φθάνει τα 35.000 ευρώ, ένα ιδιαίτερα μεγάλο ποσό που έγινε… καπνός.

Βέβαια όποιος έχει τα 3,3 εκατομμύρια ευρώ για να την αγοράσει, μάλλον δεν θα ασχολείται με τόσο ταπεινά ποσά. Οι υπόλοιποι κοινοί θνητοί ας αρκεστούμε στο άκρως εντυπωσιακό video.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Tι δοκιμές γίνονται πριν την παράδοση μιας Bugatti;
Πώς θα συνεχίσει η Bugatti από εδώ και πέρα;
Πέντε ιστορικές Bugatti επέστρεψαν στο σπίτι τους