Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πέντε ιστορικές Bugatti επέστρεψαν στο σπίτι τους

Ελλάδα 22:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πέντε ιστορικές Bugatti επέστρεψαν στο σπίτι τους

ΝΕΑ

Πέντε ιστορικές Bugatti επέστρεψαν στο σπίτι τους

ΝΕΑ

Η Bugatti κατάφερε να επαναφέρει πέντε σπάνια μοντέλα της στο Molsheim, το «σπίτι» της γαλλικής μάρκας.

Advertisement
Advertisement

Τα πράγματα για την Bugatti στις αρχές του προηγούμενου αιώνα ξεκίνησαν ιδανικά με την γαλλική φίρμα να μπαίνει στην αγορά αυτοκινήτου με εκπληκτικά μοντέλα τα οποία έγραψαν ιστορία. Η συνέχεια ωστόσο, στα μέσα του αιώνα, δεν εξελίχθηκαν όπως τα περίμενε ο Ettore Bugatti, ο οποίος είδε τον γιο του Jean Bugatti να χάνει τη ζωή του το 1939, ενώ ο ίδιος ο ιδρυτής της μάρκας έφυγε από τη ζωή μετά από 8 χρόνια.

Αυτό το κενό στη διαδοχή της εταιρείας έκανε πολλά από τα θρυλικά μοντέλα της Bugatti να «χαθούν» σε διάφορα γκαράζ, αλλάζοντας πολλά χέρια και ιδιοκτήτες. Η κατάληξη για κάποια από αυτά ευτυχώς ήταν ευχάριστη καθώς βρέθηκαν συλλέκτες να τα φροντίσουν και να τα κρατήσουν σε άψογη κατάσταση μέχρι και σήμερα. Ένας από αυτούς είναι ο Hans Matti, ο οποίος αφιέρωσε πολλά χρόνια συλλέγοντας όχι μόνο αυτοκίνητα αλλά και πολλά αντικείμενα και στοιχεία της γαλλικής μάρκας.

Advertisement
Advertisement

Μετά από σχεδόν 3 χρόνια συνομιλιών μεταξύ της Bugatti και του Matti, πέντε ιστορικά μοντέλα που βρίσκονταν στη συλλογή του συλλέκτη επέστρεψαν στην Bugatti. Το πιο σημαντικό από αυτά είναι η Type 51 με την οποία αγωνίστηκε ο ίδιος ο Louis Chiron, του οποίου το όνομα έχει δοθεί σε ένα από τα supercar της φίρμας. Υπάρχει ακόμα ένα Type 49 το οποίο χρησιμοποιούσε ο Jean Bugatti, ενώ υπάρχουν ακόμα ένα Type 37A, ένα Type 35B και ένα Type 36.

Στις διαπραγματεύσεις με τον Hans Matti συνέβαλε και η εγγονή του Ettore Bugatti, Caroline Bugatti, η οποία κατάφερε να πείσει τον συλλέκτη να δεχτεί να αποχωριστεί την σπάνια συλλογή του.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πώς θα συνεχίσει η Bugatti από εδώ και πέρα;
Γιατί η Bugatti δεν θα φτιάξει SUV;
Η Bugatti έγινε και έμπορος… μεταχειρισμένων

Advertisement