Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πώς κινήθηκε η ευρωπαϊκή αγορά των επαγγελματικών;

Ελλάδα 23:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πώς κινήθηκε η ευρωπαϊκή αγορά των επαγγελματικών;

ΝΕΑ

Πώς κινήθηκε η ευρωπαϊκή αγορά των επαγγελματικών;

ΝΕΑ

Τα δεδομένα από τις πωλήσεις καινούργιων επαγγελματικών αυτοκινήτων στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης προβληματίζουν με την εικόνα που διαμορφώνεται για το πρώτο οκτάμηνο του έτους.

Advertisement
Advertisement

Τα διαρκώς σωρευόμενα προβλήματα στην αυτοκινητοβιομηχανία τόσο από την πανδημία του νέου κορωνοϊού όσο και από τον πόλεμο στην Ουκρανία, συνεχίζουν να επηρεάζουν τη διαδικασία παραγωγής και τις πωλήσεις καινούργιων επαγγελματικών οχημάτων.

Αυτό αποδείχτηκε για μία φορά ακόμα, βάσει των στοιχείων που ανακοινώνει ο Σύνδεσμος Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων ACEA»). Συγκεκριμένα, το πρώτο οκτάμηνο του 2022, οι πωλήσεις καινούργιων επαγγελματικών αυτοκινήτων στις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήταν μειωμένες κατά 18,8% συγκριτικά με αυτές του ίδιου χρονικού διαστήματος της περυσινής χρονιάς.

Advertisement
Advertisement

Είναι χαρακτηριστικό ότι τον περασμένο Ιούλιο, οι πωλήσεις τους ήταν λιγότερες κατά 17,4% σε σχέση με το ίδιο μήνα του 2021, ενώ τον Αύγουστο ήταν μειωμένες κατά 8,0% σε σχέση με αυτόν πέρυσι. Αυτό σημαίνει ότι οι πωλήσεις των καινούργιων επαγγελματικών οχημάτων είχαν αρνητικό πρόσημο για 14ο συνεχόμενο μήνα.

Σύμφωνα με τον ACEA, τους πρώτους οκτώ μήνες του έτους που διανύουμε πουλήθηκαν περίπου ένα εκατομμύριο καινούργια επαγγελματικά οχήματα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Από αυτά, τα 838.608 ήταν ελαφρά επαγγελματικά (μείωση κατά 22,3% σε σχέση με το ίδιο χρονικό διάστημα του 2021), ενώ τα 165.908 ήταν επαγγελματικά βαρέως τύπου, από 16 τόνους και άνω (αύξηση κατά 2,7% σε σχέση με το διάστημα Ιανουάριος – Αύγουστος 2021).

Advertisement

Τέλος, αναφορικά με τις πωλήσεις καινούργιων οχημάτων μεταφοράς ατόμων και λεωφορείων 3,5 τόνων και άνω, το πρώτο οκτάμηνο του έτους ήταν μειωμένες κατά 5,4% συγκριτικά με το ίδιο περσυνό χρονικό διάστημα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτοκίνητα και λεωφορεία κερδίζουν την κούρσα στα καθαρά οχήματα!
Ξεχάστε τα σχέδια βιώσιμης αστικής κινητικότητας χωρίς e-Vans!
Χωρίς αυτοκίνητα θα καταρρεύσει η ευρωπαϊκή οικονομία!