Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πώς κινήθηκε η αγορά τον Ιούλιο στη χώρα μας;

Ελλάδα 0:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πώς κινήθηκε η αγορά τον Ιούλιο στη χώρα μας;

ΝΕΑ

Πώς κινήθηκε η αγορά τον Ιούλιο στη χώρα μας;

ΝΕΑ

Ο ΣΕΑΑ ανακοίνωσε τις πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων στη χώρα μας για τον Ιούλιο, βάσει των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ), τον προηγούμενο μήνα (Ιούλιος 2022) ταξινομήθηκαν στην Ελλάδα 10.881 καινούργια επιβατικά οχήματα, αριθμός που αντιστοιχεί σε αύξηση κατά 2,8% συγκριτικά με αυτόν του ίδιου περυσινού μήνα (σημ.: 10.586 μονάδες).

Για τα καινούργια φορτηγά παντός τύπου (ελαφρά και βαριά), οι πωλήσεις τους ήταν 832, δηλαδή μειωμένες κατά 15,9% σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2021. Αντιστοίχως, για τα καινούργια λεωφορεία, οι ταξινομήσεις καινούργιων ήταν 24 μονάδες, δηλαδή μειωμένες κατά 46,7% συγκριτικά με πέρυσι (σημ.: 45 μονάδες).

Advertisement
Advertisement

Οι πωλήσεις του πρώτου επτάμηνου
Αναφορικά με τις ταξινομήσεις καινούργιων οχημάτων για το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου έως και Ιουλίου τρέχοντος έτους, ήταν οι εξής: Για τα καινούργια επιβατικά, έφτασαν τις 65.679 δηλαδή ήταν μειωμένες κατά 4,7% σε σχέση με αυτές του πρώτου επταμήνου πέρυσι, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΕΑΑ.

Για τα καινούργια φορτηγά παντός τύπου (ελαφρά και βαριά) οι ταξινομήσεις τους έφτασαν τις 5.840 μονάδες, αριθμός που είναι μικρότερος κατά 9,1% σε σχέση με αυτόν του ίδιου περυσινού χρονικού διαστήματος. Τέλος, αναφορικά με τις πωλήσεις καινούργιων λεωφορείων έφτασαν τις 139, δηλαδή μειωμένες κατά 43,5% σε σχέση με το ίδιο περυσινό χρονικό διάστημα.

Advertisement

Βενζίνη, πετρέλαιο ή ηλεκτρικό;
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΕΑΑ και της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), τον Ιούλιο το 47,9% των καινούργιων αυτοκινήτων που αγοράστηκαν στη χώρα μας ήταν βενζινοκίνητα (μείωση κατά 1,9% σε σχέση με τον Ιούλιο του 2021). Το 24,2% ήταν τεχνολογίας υβριδικής διάταξης κινητήρα (μείωση κατά 0,2%, συγκριτικά), ενώ το 18,4% ήταν πετρελαιοκίνητα (αύξηση κατά 2,8%, συγκριτικά).

Advertisement

Το 5,3% επί των πωλήσεων του Ιουλίου ήταν αμιγώς ηλεκτροκίνητα (μείωση κατά 0,5%, συγκριτικά), το 3,5% ήταν οχήματα που κινούνται με υγραέριο, αμιγώς ή διπλού καυσίμου, (αύξηση κατά 2,9%, σε σχέση με πέρυσι) και μόλις το 0,7% ήταν οχήματα που κινούνται με φυσικό αέριο (μείωση κατά 0,7%, συγκριτικά).

Τέλος, αναφορικά με την κατανομή ανά κατηγορία των καινούργιων αυτοκινήτων που πουλήθηκαν τον Ιούλιο στη χώρα μας, το 54,7% ανήκαν στα supermini και B-SUV (αύξηση κατά 6,6%, συγκριτικά), το 30,1% στη μικρομεσαία και C-SUV κατηγορία οχημάτων (μείωση κατά 2,3%, συγκριτικά) και το 8,1% στη mini και A-SUV κατηγορία (μείωση κατά 5,6%, συγκριτικά).

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΣΕΑΑ: Διευκρινίσεις για το περιβαλλοντικό τέλος στα μεταχειρισμένα

Δ. Πάτσιος (ΣΕΑΑ) στο Newsauto: Οι χρόνοι παράδοσης καινούριων ΙΧ δεν θα μειωθούν

Γιατί μειώνονται οι πωλήσεις των plug-in υβριδικών;