Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Lamborghini: Έτοιμη να λανσάρει το τελευταίο αμιγώς βενζινοκίνητο μοντέλο της

Ελλάδα 6:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Lamborghini: Έτοιμη να λανσάρει το τελευταίο αμιγώς βενζινοκίνητο μοντέλο της

ΝΕΑ

Lamborghini: Έτοιμη να λανσάρει το τελευταίο αμιγώς βενζινοκίνητο μοντέλο της

ΝΕΑ

Μετά την εμπορική διάθεση του τελευταίου τετράτροχου προϊόντος της που θα κινείται αποκλειστικά με κινητήρα βενζίνης, η Lamborghini θα «παραδοθεί» στην ηλεκτρική ενέργεια.

Advertisement
Advertisement

Η Lamborghini είναι έτοιμη να αποχαιρετήσει οριστικά και αμετάκλητα τους κινητήρες εσωτερικής καύσης κατά το δεύτερο μισό της τρέχουσας δεκαετίας, μια είδηση που ενδέχεται να προκαλέσει θλίψη στους πιστούς έχοντες και κατέχοντες οπαδούς της.

Οι τελευταίοι, όμως, θα έχουν μια… τελευταία ευκαιρία, μιας και το τρέχον έτος θα είναι το τελευταίο που ο τιμοκατάλογος της εταιρείας από τη Sant’ Agata Bolognese θα απαρτίζεται εξολοκλήρου με μοντέλα με θερμικά μοτέρ, όπως ανακοίνωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lamborghini, Stephan Winkelmann, σε δηλώσεις του στο Automotive News Europe.

Πριν από λίγες μέρες έγινε γνωστό ότι μέσα στο 2022 η μάρκα θα αποκαλύψει τέσσερα καινούρια μοντέλα, ένα εκ των οποίων ενδέχεται να αποτελεί τον διάδοχο της Aventador, ο οποίος θα παραλαμβάνει τα σκήπτρα από τον… τελευταίο των Μοϊκανών, την πανίσχυρη Aventador Ultimae.

Lamborgini Aventador Ultimae

Advertisement
Advertisement

Ακόμα, όλα δείχνουν πως θα συστηθούμε με την ανανεωμένη Urus, την ίδια ώρα που δεν αποκλείεται να λανσαριστεί μια off-road εκδοχή της Huracan, υπό την ονομασία Huracan Sterrato,

Τέλος, η Lamborghini έχει γνωστοποιήσει ότι μέσα στο 2023 θα διαθέσει το πρώτο της plug-in υβριδικό μοντέλο και έως το 2024 το σύνολο της γκάμας της θα στελεχώνεται από εξηλεκρρισμένα τετράτροχα προϊόντα.

Lamborghini Huracan Sterrato

Για την επίτευξη των παραπάνω στόχων της, η ιταλική εταιρεία έχει επενδύσει κοντά στο 1,5 δισ. ευρώ, την ίδια ώρα που αναμένεται και το πρώτο 100% ηλεκτρικό της μοντέλο (μετά το 2025).

Advertisement

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εκπρόσωπός της στην εποχή της ηλεκτρικής κινητικότητας δεν αποκλείεται να είναι ένα τετραθέσιο αυτοκίνητο που θα ενδείκνυται και για καθημερινή χρήση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ποιοι είναι οι τυχεροί που αγόρασαν τις πιο πολλές νέες Lamborghini Countach;
Lamborghini: Αυτό είναι χριστουγεννιάτικο δώρο! (video)
Χρονιά- ρεκόρ για τη Lamborghini το 2021

Advertisement