Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πώς και πότε θα φτάσει το μετρό στο Μενίδι;

Ελλάδα 13:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πώς και πότε θα φτάσει το μετρό στο Μενίδι;

ΝΕΑ

Πώς και πότε θα φτάσει το μετρό στο Μενίδι;

ΝΕΑ

Η επέκταση της γραμμής 2, αναμένεται να εξυπηρετήσει περιοχές με πληθυσμό που ξεπερνά τις 210.000 κατοίκους.

Advertisement
Advertisement

Τα έργα για την κατασκευή της νέας γραμμής 4 βρίσκονται στην επικαιρότητα, όμως στην Ελληνικό Μετρό ο σχεδιασμός και για τις υπόλοιπες επεκτάσεις προχωρά και μια από  αυτές είναι της γραμμής 2 προς Μενίδι.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την επίτευξη του έργου, είναι η υλοποίηση της επέκτασης της γραμμής 2 προς Ίλιον (Ανθούπολη-Άγιος Νικόλαος), η οποία βρίσκεται υπό δημοπράτηση εδώ και σχεδόν ένα έτος.

Η εξέλιξη αυτή θα φέρει το μετρό στα σύνορα Ιλίου και Καματερού και η επόμενη φάση θα είναι η επέκταση που ουσιαστικά θα καλύψει τρεις ακόμα μεγάλες πληθυσμιακά περιοχές. Θα είναι, δηλαδή, η τελική επέκταση της γραμμής 2, η οποία μαζί με αυτήν προς τη Γλυφάδα, θα φτάσει συνολικά τους 26 σταθμούς.

Advertisement
Advertisement

Το project θα περιλαμβάνει τρεις νέους υπόγειους σταθμούς. Ο πρώτος σταθμός θα ονομάζεται ΚΑΜΑΤΕΡΟ και θα κατασκευαστεί επί της οδού Φυλής, ο δεύτερος σταθμός ΖΕΦΥΡΙ και θα συνδέεται με τον ομώνυμο σταθμό του Προαστιακού Σιδηρόδρομου και ο τερματικός σταθμός θα ονομάζεται ΑΧΑΡΝΕΣ και θα είναι στο κέντρο του Μενιδίου.

Η Ελληνικό Μετρό έχει προσδιορίσει την χάραξη του έργου ενώ έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι τοπογραφικές μελέτες μέχρι τον δεύτερο σταθμό στην διασταύρωση με την Αττική Οδό.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Ελληνικό Μετρό, στο προσεχές διάστημα θα δημοπρατηθούν οι υπόλοιπες τοπογραφικές μελέτες, αλλά και οι γεωλογικές, γεωφυσικές και γεωτεχνικές έρευνες και μελέτες. Η ωρίμανση του έργου εκτιμάται πως θα μπορεί να ολοκληρωθεί μέχρι το 2027-2028.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έρχονται νέες γραμμές και σταθμοί στο Μετρό της Αθήνας
Ξεκινάει η «Αθηνά» να σκάψει όλη την Αθήνα (+video)
Από Ίλιον στην Ομόνοια σε μόλις 20 λεπτά!