Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχονται νέες γραμμές και σταθμοί στο Μετρό της Αθήνας

Ελλάδα 7:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έρχονται νέες γραμμές και σταθμοί στο Μετρό της Αθήνας

ΝΕΑ

Έρχονται νέες γραμμές και σταθμοί στο Μετρό της Αθήνας

ΝΕΑ

Τα σχέδια επέκτασης του Μετρό της Αθήνας περιλαμβάνουν 110 σταθμούς και πέντε γραμμές.

Advertisement
Advertisement

Η παράδοση της επέκτασης της γραμμής 3 του Μετρό της Αθήνας προς το Λιμάνι του Πειραιά από ότι φαίνεται ήταν μόνο το πρώτο βήμα μιας ολοκληρωτικής αναβάθμισης του δημοφιλούς Μέσου Μαζικής Μεταφοράς της πρωτεύουσας. Πλέον το Μετρό διαθέτει 86 σταθμούς με την προσθήκη των 15 νέων σταθμών στη γραμμή 4 και όπως όλα δείχνουν αναμένεται να ξεπεράσει τους 100 τα επόμενα χρόνια.

Σύμφωνα με τα φιλόδοξα σχέδια των ανθρώπων της Αττικό Μετρό και του Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών επόμενος στόχος είναι 9 επεκτάσεις και 35 νέοι σταθμοί. Βασικός πυλώνας είναι η ολοκλήρωση της γραμμής 2 και της γραμμής 4, ενώ θα δημιουργηθεί μια νέα γραμμή (5).

Advertisement
Advertisement

Πιο συγκεκριμένα, η γραμμή 2 αναμένεται να επεκταθεί προς το Ίλιον με 3 νέους σταθμούς, ενώ στο νότιο κομμάτι υπάρχει σχέδιο για σταθμούς σε Άνω Γλυφάδα, Λαμπράκη και Γλυφάδα. Η γραμμή 4 θα περιλαμβάνει 15 σταθμούς και θα ξεκινάει από το Άλσος Βεΐκου, ενώ η μία επέκταση της περιλαμβάνει ακόμα 6 σταθμούς προς την Πετρούπολη.

Εξαιρετικά σημαντική ανάσα στο κυκλοφοριακό θα δώσει η δεύτερη επέκταση της γραμμής 4 που θα ξεκινάει από την Κατεχάκη και θα περνάει από Παράδεισο, Μαρούσι, Πεύκη και Λυκόβρυση. Εξίσου σημαντική είναι η νέοι σταθμοί που ετοιμάζονται στα βόρειας της γραμμής 1 προς τον κόμβο Βαρυμπόμπης, ενώ επιτέλους θα γίνει πράξη το σχέδιο επέκτασης της ίδιας γραμμής προς το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οι νέοι σταθμοί του Μετρό αύξησαν τη μέση ταχύτητα των ΙΧ!
Το πιο δυνατό Toyota GR Yaris στο δυναμόμετρο (+video)
Πότε ξεκινούν τα έργα σε Αιγάλεω, Μετρό και Αττική Οδό

Advertisement