Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η «2» τα αλλάζει όλα στον Κηφισό

Ελλάδα 19:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η «2» τα αλλάζει όλα στον Κηφισό

ΝΕΑ

Η «2» τα αλλάζει όλα στον Κηφισό

ΝΕΑ

Ένα πολύ σημαντικό έργο που μπορεί να γίνει  ιδιαίτερα γρήγορα θα βοηθήσει ιδιαίτερα τον πολύπαθο  Κηφισο…

Advertisement
Advertisement

Εξελίξεις αναμένονται στον διαγωνισμό της Ελληνικό Μετρό για την επέκταση της Γραμμής 2, προς Ίλιον.

Ο διαγωνισμός, που ξεκίνησε στις αρχές του περασμένου Μάϊου, με την εκδήλωση ενδιαφέροντος προσέλκυσε συνολικά 4 σχήματα: ΤΕΡΝΑ, ΙΝΤΡΑΚΑΤ, ΑΒΑΞ-GHELLA-ALSTOM και ΑΚΤΩΡ-ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ.

Σε αυτή τη φάση ολοκληρώνονται οι διαδικασίες περιβαλλοντικών εγκρίσεων, ελέγχου των φακέλων των συμμετεχόντων προκειμένου να αποφασιστεί ποιοι είναι αυτοί που θα περάσουν στον Β` γύρο.

Advertisement
Advertisement

Ο διαγωνισμός της Ελληνικό Μετρό για την επέκταση της γραμμής 2 προς Ίλιον, προβλέπει περίπου 4 χιλιόμετρα υπόγειας διπλής γραμμής και την κατασκευή 3 σταθμών. Οι δύο από αυτούς θα είναι επί της Λεωφόρου Θηβών. Ο πρώτος είναι ο σταθμός ΠΑΛΑΤΙΑΝΗ στη συμβολή των οδών Θηβών και Καππαδοκίας και ο δεύτερος είναι ο σταθμός ΙΛΙΟΝ στη συμβολή των οδών Θηβών και Ελαιών. Ο νέος τερματικός σταθμός θα ονομάζεται ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ και θα κατασκευαστεί στη συμβολή των οδών Αγίου Νικολάου και Παραμυθιάς στα σύνορα Ιλίου και Καματερού.

Το έργο έχει κόστος (συμπεριλαμβανομένου και του ΦΠΑ) 682 εκατομμύρια ευρώ. Αναθέτουσα Αρχή είναι η Ελληνικό Μετρό. Η επέκταση του Μετρό στο Ίλιον είναι σήμερα η μοναδική υπό δημοπράτηση εργολαβία για τον μητροπολιτικό σιδηρόδρομο της Αθήνας. Η διάρκεια του έργου είναι κάτι λιγότερο από 5 χρόνια, είναι δηλαδή 57 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Σημειώστε πως αυτό το έργο αναμένεται να βοηθήσει στην αποσυμφόρηση ενός  μεγάλου και δύσκολου κομματιού του Κηφισου…

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:
Δρομολογούνται 188 έργα ύψους 27,6 δισ. ευρώ
Το μετρό Θεσσαλονίκης έκανε το πρώτο δρομολόγιο με επιβάτες! (+video)
Ιδού το μεγάλο τούνελ που θα σώσει την Αττική