Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πως καταλαβαίνεις ένα αυτόνομο αυτοκίνητο στο δρόμο;

Ελλάδα 21:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πως καταλαβαίνεις ένα αυτόνομο αυτοκίνητο στο δρόμο;

ΝΕΑ

Πως καταλαβαίνεις ένα αυτόνομο αυτοκίνητο στο δρόμο;

ΝΕΑ

Όταν τα αυτοκίνητα με αυτόνομη οδήγηση θα αρχίσουν να πυκνώνουν θα υπάρχει ένα ζήτημα για το πως αναγνωρίζουν οι υπόλοιποι οδηγοί ότι βρίσκεται σε αυτή την λειτουργία.

Advertisement
Advertisement

Η Mercedes-Benz έχει λάβει έγκριση για την εφαρμογή ενός πρωτοποριακού χαρακτηριστικού ασφαλείας , έναν τυρκουάζ φωτισμό, για τη σήμανση των αυτόνομων οχημάτων της στην Καλιφόρνια και τη Νεβάδα.

Η καινοτομία αυτή έχει ως στόχο να προειδοποιεί τους άλλους χρήστες του δρόμου ότι το αυτοκίνητο βρίσκεται σε λειτουργία αυτόνομης οδήγησης, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό βήμα στην χρήση αυτής της τεχνολογίας.

Νωρίτερα φέτος, η Mercedes εισήγαγε την αυτόνομη τεχνολογία επιπέδου 3, γνωστή ως Drive Pilot, που επιτρέπει στους οδηγούς να αποσυνδεθούν για λίγο από το τιμόνι και να αποσπάσουν ακόμη και την προσοχή τους από τον δρόμο, ενώ παραμένουν σε εγρήγορση για να επαναλάβουν τον έλεγχο, αν χρειαστεί.

Advertisement
Advertisement

Για την ενίσχυση της ασφάλειας, η Mercedes θα αναπτύξει τυρκουάζ φώτα στους μπροστινούς, πίσω και πλευρικούς καθρέφτες των οχημάτων που είναι εξοπλισμένα με το Drive Pilot.

Πρόθεση της εταιρίας είναι αυτό το σύστημα σήμανσης να γίνει παγκόσμιο πρότυπο, αξιοποιώντας τη μοναδική επιλογή χρώματος που παραμένει μη καθορισμένη για συγκεκριμένες χρήσεις σε μεγάλες αγορές όπως οι ΗΠΑ, η Ευρώπη και η Κίνα.

Το όραμα της Mercedes για τυποποιημένη επικοινωνία μεταξύ των αυτόνομων οχημάτων και του περιβάλλοντός τους υπογραμμίζει την αυξανόμενη σημασία της διευκόλυνσης της ξεκάθαρης αλληλεπίδρασης στους δρόμους, ιδιαίτερα καθώς η αυτοματοποιημένη οδήγηση γίνεται όλο και πιο διαδεδομένη.

Advertisement

Η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει στην καθιέρωση μιας παγκόσμιας γλώσσας ασφάλειας για τα αυτοκινούμενα οχήματα, θέτοντας ένα νέο σημείο αναφοράς στην αυτοκινητοβιομηχανία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Mercedes SL τα βάζει και με Ferrari!
Η Mercedes φλεξάρει αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 4 (+video)
Ποιος φταίει στο τρακάρισμα; Ο οδηγός, ο δρόμος, ή το αυτοκίνητο;

Advertisement