Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Mercedes SL τα βάζει και με Ferrari!

Ελλάδα 18:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Mercedes SL τα βάζει και με Ferrari!

ΝΕΑ

Η Mercedes SL τα βάζει και με Ferrari!

ΝΕΑ

Αγγίζει πλέον τις επιδόσεις και την τιμή των supercars όμως το κάνει με το δικό της μοναδικό στιλ και την παράδοση που κουβαλά.

Advertisement
Advertisement

Η νέα Mercedes-AMG SL 63 S E Performance έχει θέσει τον πήχη ως η ταχύτερη SL παραγωγής στην ιστορία, παρουσιάζοντας ένα καινοτόμο υβριδικό σύστημα κίνησης που συνδυάζει έναν κινητήρα V8 twin-turbo τοποθετημένο εμπρός με έναν ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα.

Αυτό η κορυφαία στην ιστορία SL διατηρεί τον χαρακτηριστικό V8 κινητήρα της βασικής SL 63, ενώ τον ενισχύει με ηλεκτρική υποβοήθηση.

Ο V8 των 4,0 λίτρων αποδίδει 612 ίππους και 850 Nm ροπής, ενώ ο ηλεκτροκινητήρας συνεισφέρει επιπλέον 204 ίππους, με αποτέλεσμα η συνολική ισχύς του συστήματος να είναι εντυπωσιακή και να φτάνει τους 816 ίππους και τα 1.420 Nm ροπής.

Advertisement
Advertisement

Αυτή η ισχύς κατανέμεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω του συστήματος 4Matic, εκτοξεύοντας την SL 63 S E Performance από τα 0 έως τα 100 χλμ/ώρα σε 2,9 δευτερόλεπτα, με τελική ταχύτητα 317 χλμ/ώρα.

Ωστόσο, παρά τις εξαιρετικές επιδόσεις της, η SL 63 S E Performance υπολείπεται ως παραδοσιακό plug-in υβριδικό, λόγω της έμφασης που δίνει στην απόδοση έναντι της ηλεκτρικής εμβέλειας.

Advertisement

Η μικρή μπαταρία των 6,1 kWh προσφέρει μόνο 13 χιλιόμετρα ηλεκτρική αυτονομία, δίνοντας προτεραιότητα στις επιδόσεις έναντι της φιλικότητας προς το περιβάλλον.

Advertisement

Επιπλέον, το αυτοκίνητο χρησιμοποιεί ενεργή ανάρτηση, ρυθμιζόμενα αμορτισέρ και σύστημα τετραδιεύθυνσης, που συμπληρώνονται από κεραμικά φρένα, και μια ενεργή μπροστινή αεροτομή που βοηθά την αεροδυναμική απόδοση.

Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε την αύξηση του βάρους, αν και μάλλον λίγη σημασία έχει με τέτοια ισχύ.

Όσον αφορά την τιμή της δεν έχει ανακοινωθεί κάτι συγκεκριμένο, αν και σίγουρα θα ξεπερνά το όριο των 200 χιλιάδων ευρώ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Mansory έχει κάτι να πει και για τη Mercedes SL
Μέσα σε μια Mercedes 300 SL για το Mille Miglia (video)
Μια πρόγευση από τη νέα Mercedes-AMG GT