Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Mercedes φλεξάρει αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 4 (+video)

Ελλάδα 10:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Mercedes φλεξάρει αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 4 (+video)

ΝΕΑ

Η Mercedes φλεξάρει αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 4 (+video)

ΝΕΑ

Σε πάρκινγκ αεροδρομίου της Στουτγάρδης επτά Mercedes δείχνουν τις ικανότητες της αυτόνομης οδήγησης.

Advertisement
Advertisement

Ο πόλεμος της τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης καλά κρατεί καθώς όλα τα εργοστάσια αυτοκινήτου πιέζουν προς αυτήν την κατεύθυνσης για να έχουν το πάνω χέρι τα επόμενα χρόνια. Ευρωπαίοι, Αμερικανοί και Ασιάτες κατασκευαστές έχουν δείξει σε πρωτότυπη μορφή πολλές από τις τεχνολογίες τους, ωστόσο λίγοι έχουν πάρει έγκριση να τις χρησιμοποιήσουν σε δημόσιους δρόμους.

Η BMW πρόσφατα παρουσίασε το νέο σύστημα Personal Pilot L3, το οποίο είναι επιπέδου 3 αυτόνομη οδήγηση και η Mercedes-Benz αμέσως απάντησε με έναν στόλο 7 αυτοκινήτων της που διαθέτουν σύστημα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 4!

Σε ένα πάρκινγκ στο αεροδρόμιο της Στουτγάρδης η Mercedes-Benz έχει πάρει έγκριση να χρησιμοποιήσει επτά διαφορετικά μοντέλα της με αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 4. Αυτό το επίπεδο δίνει πλήρη αυτονομία στο αυτοκίνητο που δεν χρειάζεται καθόλου τον οδηγό για να κινηθεί σε κάθε είδους δρόμου.

Advertisement
Advertisement

Η πειραματική αυτή τεχνολογία χρησιμοποιήθηκε σε μια E-Class, σε μια S-Class, μια E-Class stationwagon και στα ηλεκτρικά EQE, EQS, EQE SUV, EQE SUV. Το πάρκινγκ επιλέχτηκε για να δείξει στο κοινό ότι τα αυτοκίνητα μπορούν να παρκάρουν μόνα τους – τουλάχιστον σε αυτήν τη φάση εξέλιξης. Ο οδηγός φτάνει στο πάρκινγκ, βγαίνει από το αυτοκίνητο και επιλέγει τη θέση που έχει δεσμεύσει μέσω smartphone.

Advertisement

Η Mercedes-Benz του αναλαμβάνει να κινηθεί προς τη θέση πάρκινγκ και να παρκάρει χωρίς καν ο οδηγός να βρίσκεται μέσα στο αυτοκίνητο. Η Mercedes-Benz ανάπτυξε την τεχνολογία μαζί με την Bosch και πήραν έγκριση το 2022 να χρησιμοποιήσουν την αυτόνομη οδήγηση 4 σε πάρκινγκ. Μένει να δούμε πότε θα γίνει χρήση της εντυπωσιακής τεχνολογίας στους δρόμους της Ευρώπης.

Δείτε την απίθανη τεχνολογία της Mercedes-Benz.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Κάντο όπως στα κινητά: Αναβάθμιση της μπαταρίας για την Mercedes EQS SUV
H νέα Mercedes CLA διαθέσιμη και στην Ελλάδα (+τιμές)
Δοκιμή: Mercedes-Benz GLC 400 e 4MATIC