Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πως καταφέρνει να γίνεται «βάρκα» το Cybetruck;

Ελλάδα 3:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πως καταφέρνει να γίνεται «βάρκα» το Cybetruck;

ΝΕΑ

Πως καταφέρνει να γίνεται «βάρκα» το Cybetruck;

ΝΕΑ

Μία από τις υποσχέσεις του Μασκ για το Cybetruck είναι ότι θα μπορούσε να χρησιμεύει και ως πλεούμενο. Είναι όμως αλήθεια ή πρόκειται για ένα ακόμα κόλπο του δαιμόνιου ιδιοκτήτη της Tesla;

Advertisement
Advertisement

Το Tesla Cybertruck, με τις πολλές και εντυπωσιακές του δυνατότητες, προκάλεσε την περιέργεια με τους ισχυρισμούς για την ικανότητα πλεύσης που είχε αρχικά διαφημίσει ο Ίλον Μασκ το 2019.

Ωστόσο, αυτή η διαφημιζόμενη ικανότητα απουσίαζε κατά την πρόσφατη εκδήλωση της των πρώτων παραδόσεων, και αντικαταστάθηκε από ένα λιγότερο γνωστό χαρακτηριστικό που ονομάζεται “Wade Mode”.

Η δήλωση του Μασκ σχετικά με τη δυνατότητα του Cybertruck να επιπλέει οδήγησε σε εικασίες, αλλά οι λεπτομέρειες σχετικά με τις αμφίβιες ικανότητές του παρέμειναν ελάχιστες.

Advertisement
Advertisement

Δύο χρόνια αργότερα, ο Μασκ αύξησε τις προσδοκίες δηλώνοντας ότι το φορτηγό θα είναι “αρκετά αδιάβροχο ώστε να χρησιμεύσει για λίγο ως βάρκα”.

Παρά το χιούμορ και τον σκεπτικισμό που ακολούθησε, ούτε ο Μασκ ούτε η Tesla επιβεβαίωσαν ρητά αυτή την ικανότητα, αφήνοντας πιθανές επιπτώσεις στην εγγύηση του οχήματος σε περίπτωση βύθισης.

Το όχημα διαθέτει ένα κρυφό “Wade Mode”, το οποίο είναι προσβάσιμο μέσω των μενού Off-road, και φαίνεται ότι έχει σχεδιαστεί για τη διέλευση από υδάτινα περάσματα.

Advertisement

Αν και οι λεπτομέρειες σχετικά με αυτή τη λειτουργία είναι περιορισμένες, οι ενδείξεις υποδηλώνουν ότι ρυθμίζει την αερανάρτηση και συμπιέζει το πακέτο μπαταριών.

Προκύπτουν εικασίες σχετικά με το αν αυτή η συμπίεση χρησιμεύει για την προστασία της μπαταρίας από τη διείσδυση νερού.

Advertisement

Ενώ το εγχειρίδιο χρήσης για το Cybertruck παραμένει αδημοσίευτο, η λειτουργικότητα και ο σκοπός του συγκεκριμένου mode συνεχίζουν να προβληματίζουν τους επίδοξους ιδιοκτήτες του οχήματος.

Το αν αυτή η λειτουργία επιτρέπει πραγματικά στο Cybertruck να διασχίζει περάσματα μεγάλου βάθους ή χρησιμεύει κυρίως ως προληπτικό μέτρο παραμένει ένα θέμα ίντριγκας μέχρι η Tesla να παράσχει ολοκληρωμένες λεπτομέρειες μέσω του επίσημου εγχειριδίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημο: Όλες οι λεπτομέρειες του Tesla Cybertruck (τιμές, video)
Με Tesla λεωφορεία η Ελλάδα;
Αποκαλύφθηκε στο Instagram το εσωτερικό του Tesla Cybertruck (+video)

Advertisement