Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πως γιόρτασαν τα Χριστούγεννα στην Lotus (video)

Ελλάδα 7:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πως γιόρτασαν τα Χριστούγεννα στην Lotus (video)

ΝΕΑ

Πως γιόρτασαν τα Χριστούγεννα στην Lotus (video)

ΝΕΑ

Μπορείτε να το πείτε και ως βρετανική Χριστουγεννιάτικη Gymkhana, αλλά είναι ο τρόπος που παραδίδονται τα εορταστικά δέντρα (στολισμένα) στην Lotus. Η πιο θεαματική παράδοση Χριστουγεννιάτικού δέντρου έγινε στο Hethel στο εργοστάσιο της Lotus και έχουμε το video που το αποδεικνύει.

Advertisement
Advertisement

Τι συμβαίνει όταν συνδυάζετε μία Lotus Evora GT410 Sport, με ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο, βρεγμένους δρόμους και μια σειρά από κάμερες; Ένα θεαματικό video ή την Αγγλική έκδοση της Gymkhana, όπως την εκτελούν στο Hethel.

Η Lotus παρουσίασε αυτό το βίντεο ως την ευχητήρια κάρτα της για τις διακοπές των Χριστουγέννων για όλους τους θαυμαστές της και είναι απολαυστικό.

Advertisement
Advertisement

Όποιος οδηγεί την Evora είναι σίγουρα δοκιμαστής της Lotus και γνωρίζει πολύ καλά τον χώρο αλλά και το αυτοκίνητο. Επίσης είναι και ο ήχος από τον V6 3.500 κ.εκ. των 410 ίππων, που ακούγεται εξαιρετικά ενώ το αυτοκίνητο γλιστρά στους δρόμους γύρω και μέσα στην έδρα της Lotus  στο Hethel. Στο video θα δείτε και την Esprit από την ταινία του James Bond : «Ο κατάσκοπος που με αγάπησε» αλλά και μία Lotus 72 F1 όπως αυτή που οδήγησε ο Emerson Fittipaldi κερδίζοντας το παγκόσμιο πρωτάθλημα της F1 το 1972 και το 1973.

Θυμίζουμε πως η Evora GT410 διαθέτει διαφορετική ρύθμιση της ανάρτησης για μεγαλύτερη άνεση στην καθημερινή οδήγηση, χωρίς να θυσιάζεται η δυναμική συμπεριφορά που χαρακτηρίζει όλες τις Lotus. Οι ζάντες διαμέτρου 19″ εμπρός και 20″ πίσω, φορούν ελαστικά Michelin Pilot Sport 4S. Κάτω από το καπό βρίσκεται ο κινητήρας V6 3,5 λίτρων που αποδίδει 410 PS, 400 Nm ροπής και συνεργάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων (προαιρετικά αυτόματο 6 σχέσεων). Η επιτάχυνση 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε 4,1″ και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 300 km/h.

Advertisement

Αυτή είναι ίσως η καλύτερη ευχητήρια κάρτα από μια αυτοκινητοβιομηχανία. Αλλά τι άλλο περιμένατε από την Lotus.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Lotus Lambda: Ηλεκτρικό SUV με 750 άλογα το 2022

Αυτή η Lotus περιμένει την αποκατάστασή της

Advertisement

Η Lotus Elise σε συλλεκτική έκδοση Classic Heritage Edition