Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτή η Lotus περιμένει την αποκατάστασή της

Ελλάδα 22:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτή η Lotus περιμένει την αποκατάστασή της

ΝΕΑ

Αυτή η Lotus περιμένει την αποκατάστασή της

ΝΕΑ

Δεν ξέρω αν κάποιος χαρακτήρισε ποτέ τη Lotus Europa S2 χρησιμοποιώντας αυτές τις λέξεις, αλλά αν όχι, θα ήθελα να το κάνω εγώ: πρόκειται για το πιο σέξι μικρό κουπέ που περπάτησε ποτέ στον πλανήτη, παρότι άσχημο…

Advertisement
Advertisement

Υπάρχει κάτι λάθος με τις αναλογίες αυτού του αυτοκινήτου. Είναι σαν να άρχισε να το σχεδιάζει κάποιος από εμπρός, βγήκε από το δωμάτιο για κάποιο δικό του λόγο, και ο θυρωρός πήρε το μολύβι και τελείωσε τη δουλειά. Κάτι τέτοιο μοιάζει να έγινε εδώ…

Το μπροστινό μέρος είναι ιταλικής καταγωγής, παρόλο που οι Βρετανοί είχαν παρόμοια δικά τους σχέδια, ενώ το πίσω μέρος μοιάζει με νίκη απέναντι στην αισθητική. Όπως συμβαίνει συχνά, η χρηστικότητα είναι ένας όρος ο οποίος δεν συμβαδίζει πάντα με την αισθητική. Εάν δεν γνωρίζετε πολλά για το S2 – και δεν αισθάνεστε άσχημα αν δεν το κάνετε – τότε πιθανώς αναρωτιέστε τι συμβαίνει με όλα αυτά τα ετερόκλητα στοιχεία στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Είναι ένα περίεργο pick up με σκεπαστή καρότσα; Είναι ένα αποτυχημένο shooting brake; Ποια ήταν τελικά η διαδικασία σκέψης πίσω από αυτό;

Το Europa ήταν η προσπάθεια της Lotus να φέρει τη διάταξη με τον κινητήρα στο κέντρο που αξιοποιούσε ο μηχανοκίνητος αθλητισμός σε ένα ελαφρύ προσιτό κουπέ, ένας στόχος που πέτυχε στη συγκεκριμένη περίπτωση. Χρησιμοποιούσε έναν κινητήρα 1,5 λίτρων που προέρχεται από τη Renault με ισχύ 82 ίππους μετά την επεξεργασία της Lotus (από 63 ίππους), όλα στεγάστηκαν στο πίσω μέρος της διθέσιας καμπίνας.

Advertisement
Advertisement

Αυτό το σετ μαζί με τον πολωτικό σχεδιασμό κάνουν το Lotus Europa S2 ένα επιθυμητό συλλεκτικό αυτοκίνητο. Ωστόσο, το συγκεκριμένο κομμάτι έχει περάσει πολλά. Έχει υποστεί κάποιες πράξεις βανδαλισμού το 1979 και έκτοτε έχει εγκαταλειφθεί. Κάθε κομμάτι γυαλιού ή πλαστικού είναι σπασμένο, γεγονός το οποίο αφήνει επίσης το εσωτερικό εκτεθειμένο.

Εάν αναρωτιέστε τι είναι αυτή η ξύλινη ράβδος που φαίνεται να στηρίζει την οροφή, είναι ακριβώς αυτό: μια μικρή δοκός που στηρίζει την οροφή. Τα πάνελ του αμαξώματος είναι κατασκευασμένα από fiberglass και επειδή δεν υπάρχει παρμπρίζ που συγκρατεί την οροφή, έπρεπε να βρεθεί μια εναλλακτική λύση όταν αυτή καταστράφηκε.
Πιθανότατα το κοιτάς και αναρωτιέσαι αν αξίζει καν να ασχοληθείς. Δεν είναι Ferrari, οπότε όποιος το κάνει δεν θα έχει πιθανώς κέρδος. Μπορεί να μην είναι πολλοί αυτοί, αλλά οι άνθρωποι που βρίσκουν το Lotus Europa S2 σέξι αισθάνονται έντονα.

Advertisement

Επιπλέον, μπορείτε να φανταστείτε πόσο διασκεδαστικά οδηγείται αυτό το πράγμα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η προβολή στο ebay έχει καταγράψει ήδη 40 προσφορές με την τιμή αυτή τη στιγμή να ανέρχεται στα 3.650 ευρώ. Καλύτερα να ενεργήσετε γρήγορα αν νομίζετε ότι το S2 είναι ένα σέξι παρεξηγημένο hunchback.