Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δείτε πως φτιάχνονταν τα αυτοκίνητα πριν από 85 χρόνια (+video)

Ελλάδα 18:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δείτε πως φτιάχνονταν τα αυτοκίνητα πριν από 85 χρόνια (+video)

ΝΕΑ

Δείτε πως φτιάχνονταν τα αυτοκίνητα πριν από 85 χρόνια (+video)

ΝΕΑ

Πόσο έχει αλλάξει η αυτοκινητοβιομηχανία μέσα σε 8+ δεκαετίες. Το Master Hands είναι ταινία που περιγράφεται ως κλασικό ρεαλιστικό δράμα που δείχνει όλη τη διαδικασία κατασκευής των αυτοκινήτων Chevrolet εκείνης της εποχής.

Advertisement
Advertisement

Σε αντίθεση με πολλές παρόμοιες ταινίες της εποχής, αυτή είναι σε μεγάλο βαθμό απαλλαγμένη από την ακμάζουσα αφήγηση που ήταν τόσο συχνή εκείνη την εποχή. Αντ ‘αυτού, έχετε ένα ελαφρύ soundtrack κλασικής μουσικής που παίζει μαζί με πραγματικά αξιοσημείωτα πλάνα του πλήρους κύκλου παραγωγής – από υγρό σίδερο που χύνεται σε καλούπια έως την τελική συναρμολόγηση.

Ιστορικά η βιομηχανική δύναμη των Ηνωμένων Πολιτειών κατά τη διάρκεια εκείνης της περιόδου ήταν απαράμιλλη, καθώς ο κόσμος έβλεπε πως η Αμερική παρασύρθηκε στον πόλεμο με τον βομβαρδισμό του Pearl Harbor στα τέλη του 1941.

Η χώρα προχώρησε γρήγορα στην πολεμική δραστηριότητα, προμηθεύοντας εξοπλισμό τόσο αμερικανικές όσο και συμμαχικές δυνάμεις σε όλο τον κόσμο, βοηθώντας να επιταχυνθεί το τέλος της σύγκρουσης.

Advertisement
Advertisement

Αυτή η ταινία δημιουργήθηκε από τον Jam Handy Organisation το 1936 και αργότερα επιλέχθηκε για το Εθνικό Μητρώο Κινηματογράφου του 1999 για καλλιτεχνικές, πολιτισμικές και κοινωνικά σημαντικές ταινίες.

Το Master Hands παρέχει μια συναρπαστική εικόνα για το πόσο χειρωνακτική εργασία υπήρχε στην αυτοκινητοβιομηχανία πριν από την εποχή της ρομποτικής και της μηχανοργάνωσης.

Advertisement

Η έλλειψη ζητημάτων ασφάλειας είναι επίσης αξιοσημείωτη για την τότε εποχή, χωρίς μάλιστα γυαλιά ασφαλείας, γιλέκα υψηλής προστασίας ή κράνη για τους εργάτες που καταβάλλουν σωματική δύναμη και δέχονται μεγάλη καταπόνηση από την διαδικασία παραγωγής.

Πόσο καταλυτικά έχουν αλλάξει οι εποχές. Σήμερα τα πάντα γίνονται από αυτοματοποιημένα ρομπότ και η πληροφορική έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο. Άλλα ήθη, άλλα έθιμα…

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έρχεται με 625 PS η «καυτή» Chevrolet Corvette Z06
Ηλεκτρικό pick-up και από την Chevrolet (+video)
H Chevrolet Corvette C8 πωλείται σαν ζεστό ψωμί

 

Advertisement