Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Ηλεκτρικό pick-up και από την Chevrolet (+video)

Ελλάδα 1:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ηλεκτρικό pick-up και από την Chevrolet (+video)

Mobility

Ηλεκτρικό pick-up και από την Chevrolet (+video)

Mobility

Στο παιχνίδι των ηλεκτρικών pick-up μπαίνει και η Chevrolet η οποία ανακοίνωσε την ηλεκτρική εκδοχή του Silverado με τεχνολογία δανεισμένη από το Hummer EV.

Advertisement
Advertisement

Όλο και περισσότεροι κατασκευαστές προσανατολίζονται στη δημιουργία ηλεκτρικών pick-up για την αμερικάνικη αγορά με την Chevrolet να προστίθεται στη λίστα των επίδοξων πρωταγωνιστών μετά την ανακοίνωση του ηλεκτρικού Silverado.

Το αυτοκίνητο θα κατασκευάζεται στην ίδια γραμμή παραγωγής με το ηλεκτρικό GMC Hammer στο εργοστάσιο Zero της εταιρίας στο Ντιτρόιτ. Θα βασίζεται στην αμιγώς ηλεκτρική πλατφόρμα Ultium και θα μοιράζεται τεχνολογία με το Hummer EV. Στόχος της Chevrolet είναι φυσικά η GM και το δικό της ηλεκτρικό F-150 οπότε ξεκινά την δικής της προσπάθεια στο χώρο της ηλεκτροκίνησης με ένα σημαντικό πλεονέκτημα καθώς το Silverado αναμένεται να έχει μια αυτονομία της τάξης των 640 χιλιομέτρων, κάτι που σημαίνει πως θα ξεπερνά το F-150 κατά περίπου 150 χιλιόμετρα.

chevrolet silverado ev

Advertisement
Advertisement

Το Silverado είναι μια ακόμα απόδειξη της αφοσίωσης της Chevrolet στην ηλεκτροκίνηση η οποία από πολλούς θεωρείται ως μια ευκαιρία για επανεκκίνηση της δυναμικής της εταιρίας. Άλλωστε παραπάνω από σημαντική είναι η επένδυση των 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων που έχει γίνει για τον εκσυγχρονισμό και την προετοιμασία του εργοστασίου Zero για την παραγωγή ηλεκτρικών μοντέλων. Προς το παρόν η Chevrolet δεν έχει ανακοινώσει το χρονοδιάγραμμα για το Silverado EV όμως γνωρίζουμε πως το Hummer EV θα ξεκινήσει να παράγεται στο εργοστάσιο Zero κοντά στο τέλος του έτους.

Διαβάστε επίσης
Σε δημοπρασία μια εντυπωσιακή Chevrolet Corvette Sting Ray
Με τρία νέα χρώματα η Chevrolet Corvette Stingray
Το νέο Chevrolet Bolt EUV