Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Porsche: Ξεκινά τη δοκιμή συνθετικών καυσίμων το 2022

Ελλάδα 5:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Porsche: Ξεκινά τη δοκιμή συνθετικών καυσίμων το 2022

ΝΕΑ

Porsche: Ξεκινά τη δοκιμή συνθετικών καυσίμων το 2022

ΝΕΑ

Η Porsche θέλει να ξεκινήσει δοκιμές συνθετικών καυσίμων το επόμενο έτος καθώς αναζητά τρόπους για να παρατείνει τη διάρκεια ζωής του κινητήρα εσωτερικής καύσης. Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία διερευνά συνθετικά καύσιμα εδώ και αρκετό καιρό.

Advertisement
Advertisement

 

Τη δημιουργία εργοστασίου για την εμπορική παραγωγή συνθετικών καυσίμων σε βιομηχανική κλίμακα ερευνούν οι Γερμανοί και πέρυσι, ανακοίνωσαν συνεργασίες με την Siemens Energy, την AME, την Enel και τη Χιλιανή εταιρεία πετρελαίου ENAP.

Αυτό το εργοστάσιο θα αρχίσει να λειτουργεί το 2022 και θα παράγει έως και 55 εκατομμύρια λίτρα συνθετικών καυσίμων έως το 2024 και περίπου δέκα φορές το ποσό αυτό έως το 2026. Ο διευθύνων σύμβουλος της Porsche Oliver Blume εξήγησε τα οφέλη των συνθετικών καυσίμων: «Τα πλεονεκτήματά τους έγκειται στην ευκολία εφαρμογής τους. Τα ηλεκτρονικά καύσιμα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε κινητήρες εσωτερικής καύσης και υβριδικά plug-in και μπορούν να κάνουν χρήση του υπάρχοντος δικτύου πρατηρίων καυσίμων».

Advertisement
Advertisement

Ο υπεύθυνος του τμήματος σπορ αυτοκινήτων της Porsche Frank Walliser πρόσθεσε ότι η εταιρεία θα ξεκινήσει δοκιμές για τα ηλεκτρονικά καύσιμα το επόμενο έτος. «Είμαστε σε καλό δρόμο, μαζί με τους συνεργάτες μας στη Νότια Αμερική. Σίγουρα, το 2022, θα είναι πολύ, πολύ μικρός όγκος για τις πρώτες δοκιμές. Είναι ένας μακρύς δρόμος με τεράστιες επενδύσεις, αλλά είμαστε σίγουροι ότι αυτό είναι ένα σημαντικό μέρος της παγκόσμιας προσπάθειάς μας να μειώσουμε τις επιπτώσεις του CO2 στον τομέα των μεταφορών. Η γενική ιδέα πίσω από αυτά τα συνθετικά καύσιμα είναι ότι δεν απαιτείται αλλαγή στον κινητήρα, σε αντίθεση με αυτό που έχουμε δει με τα E10 και E20, οπότε πραγματικά, όλοι μπορούν να το χρησιμοποιήσουν . Δεν έχει καμία επίδραση στην απόδοση – ίσως μερικά άλογα περισσότερο – αλλά οι εκπομπές είναι πολύ καλύτερες. βλέπουμε λιγότερα σωματίδια, λιγότερα NOx – έτσι πηγαίνει προς τη σωστή κατεύθυνση.»

Το συνθετικό καύσιμο της Porsche δημιουργείται συνδυάζοντας υδρογόνο με άνθρακα, τον οποίο παίρνει από τον αέρα για την παραγωγή μεθανόλης. Στη συνέχεια μετατρέπεται σε υποκατάστατο βενζίνης που μπορούν να χρησιμοποιούν τα οχήματα. Το εργοστάσιο της Χιλής θα δημιουργήσει το ηλεκτρονικό καύσιμο με τη βοήθεια της αιολικής ενέργειας.

Advertisement

porsche-boxster-25

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Επίσημη αποκάλυψη της νέας Porsche 911 GT3

Porsche: Aπό e-Hybrid μέχρι e-Fuel

Στα χέρια μας 5 από τις καλύτερες Porsche της ιστορίας

Advertisement