Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Porsche: Ετοιμάζει τα πιο προηγμένα φώτα

Ελλάδα 19:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Porsche: Ετοιμάζει τα πιο προηγμένα φώτα

ΝΕΑ

Porsche: Ετοιμάζει τα πιο προηγμένα φώτα

ΝΕΑ

Η Porsche έχει εξελίξει νέα τεχνολογία στους προβολείς HD matrix LED, με την οποία όχι μόνο μπορεί να εξασφαλίσει μια μεταβλητή κατανομή φωτός στο δρόμο μπροστά από το αυτοκίνητο αλλά μπορεί ακόμα και να… καμπυλώσει τη φωτιστική δέσμη.

Advertisement
Advertisement

Η βασική δομή των νέων προβολέων, διατηρεί τη διάταξη των τεσσάρων LED που ορίζει και την «υπογραφή» των νέων μοντέλων της Porsche.

Η τεχνολογία LED matrix για την Porsche, έχει εξελιχθεί σε κάτι πολύ πιο δημιουργικό εν συγκρίσει με τις αντίστοιχες προτάσεις από τις Audi και Mercedes. Χρησιμοποιώντας το micromirror DMD chip, που έχει ανάλυση 1,3 εκατομμυρίων pixel, το τμήμα που ασχολείται με την εξέλιξη των φωτιστικών της Porsche, έχει καταλήξει στη δική του «προηγμένη συνταγή».

Υπάρχουν τέσσερις μεμονωμένες μονάδες LED σε κάθε προβολέα, με τους δύο επάνω να συνδυάζονται για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες του φωτισμού της κλασικής μεσαίας σκάλας αλλά και εκείνης των προβολέων. Οι δύο κάτω μονάδες είναι υπεύθυνες για το φωτισμό στην κεντρική περιοχή μπροστά από το αυτοκίνητο.

Advertisement
Advertisement

Το καθένα από τα LED’s, είναι εξοπλισμένο με ένα pixel LED που κατασκευάζεται από την Hella, το οποίο είναι μόνο 12,8 x 3,2 χιλιοστά. Με την τεχνολογία αυτή, η Porsche έχει αναπτύξει ένα εξαιρετικά φωτεινό, ευέλικτο και ασφαλές σύστημα φωτισμού το οποίο, με τα περισσότερα από 65.000 μεμονωμένα ελεγχόμενα pixel, να προσφέρουν ευελιξία που φτάνει έως και την κάλυψη επιφάνειας με καμπύλες πλευρές- ακολουθώντας τη λωρίδα κυκλοφορίας ανάμεσα στη διαγράμμιση της ασφάλτου πάνω σε στροφή του δρόμου.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Στο σφυρί μία μοναδική Porsche 911 S Targa
Porsche: Παίζει το τελευταίο της χαρτί με Williams;
H Porsche γιορτάζει τα «20 χρόνια Cayenne» με ρετρό προτάσεις

 

Advertisement